L’antic casal de la gent gran de Cerdanyola es convertirà en l’espai jove del barri

El nou servei podria estar a punt el mes de juny i doblarà els recursos a disposició dels usuaris

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 28 Novembre 2016 10:53

RDP Espai Jove Cerdanyola

L’antic casal de la gent gran de Cerdanyola es reconvertirà en l’espai jove del barri l’any vinent. L’Ajuntament ha decidit traslladar l’equipament juvenil per a millorar els espais de què avui disposen els joves del barri, que se’ls han quedat petits i que són insuficients per a donar servei al nombrós públic usuari del centre.

“Els joves per fi podran tenir un espai jove digne per a un barri com el de Cerdanyola”, va remarcar la regidora de Joventut, Marisa Merchán. I és que a Cerdanyola hi viu un de cada quatre joves d’entre 12 i 29 anys de Mataró, és a dir el 26,1 per cent dels joves de la ciutat.

Segons dades facilitades per Merchán, una quarantena de persones fan ús diari de la petita sala d’estudi, a més de la resta d’usuaris que es troben a la sala polivalent de l’actual Espai Jove, que des del 1999 es troba ubicat a l’edifici davant de l’antic casal de la gent gran, de menys de 300 metres quadrats.

Per tot això, l’Ajuntament ha cregut convenient reubicar l’espai de joves al casal de la gent gran, que el 2015 es va traslladar a l’Espai Gatassa. “Seran 500 metres quadrats d’espai que els permetran gaudir d’una gran sala polivalent per a realitzar trobades i activitats, una sala d’atenció individualitzada, una sala d’estudi amb vint ordinadors i connexió wi-fi i una zona de treball per als coordinadors”.

Participació dels joves

Les obres de millora implicaran una despesa de 74.000 euros que assumiran la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Mataró i que permetrà l’adequació dels diversos espais projectats. Segons la regidora de Via Pública, Núria Moreno, les obres podrien iniciar-se entre el febrer i el març de l’any vinent i finalitzar a final de curs, de manera que al setembre, el nou espai jove podria funcionar a ple rendiment.  

La regidora de Joventut va voler fer especial èmfasi en el procés de diàleg i participació en la redacció del projecte del nou espai jove en el qual els usuaris del centre han participat activament: “Els hem volgut demanar què necessitaven per escoltar-los i apropar-nos a les seves demandes i han reclamat, especialment, una sala d’estudis en condicions, que demostra les ganes que tenen els joves del barri d’empoderar-se i estudiar”.