L’Ajuntament complementa les beques menjador amb una partida de 62.000 euros

Les ajudes serviran per donar suport a famílies amb infants en risc d’exclusió social que no perceben cap ajut o que només en reben el 50 per cent

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 17 Octubre 2016 10:02

Maresme 2013, beques menjadors escolars

Per primera vegada, l’Ajuntament de Mataró destina una partida a complementar les beques menjador que atorga la Generalitat de Catalunya. Es tracta de 62.000 euros que serviran per a garantir l’alimentació d’infants en risc d’exclusió social als quals la Generalitat no hagi donat cap ajut o només una part.

“Hem d’evitar que els nens i nenes quedin desemparats, com ha passat en altres anys”, explicava la regidora de Benestar Social, Isabel Martínez, i “cal garantir-ne l’alimentació perquè arribin a l’escola en condicions”. En aquest sentit, el regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, va reivindicar la tasca de proximitat del consistori i va remarcar que “malgrat que la Generalitat aplica criteris objectius, no coneix tan bé com el propi Ajuntament la realitat del territori i les seves famílies”, motiu pel qual hi ha nens i nenes que queden exclosos de les ajudes “injustament”.

Gràcies a un acord amb el Consell Comarcal, s'ha pogut avançar la comunicació de l'atorgament de les beques menjador, cosa que l'any passat no es va poder fer fins a mitjans de novembre.

Per això, Benestar Social i Educació han treballat de forma transversal per detectar 212 casos d’infants que es troben en risc d’exclusió social. Segons dades de l’Ajuntament, d’aquests 212, 16 perceben el 100 per cent de l’ajuda de la Generalitat i 137 només el 50 per cent. El més urgent, és, per a Martínez, “estudiar si cal complementar aquesta segona meitat de l’ajuda i sobretot analitzar cas per cas els 59 menors que s’han quedat sense ajut”.

Més beques menjador

El Consell Comarcal del Maresme, organisme encarregat de distribuir les beques menjador que finança la Generalitat de Catalunya, va atorgar 1.819 ajuts individuals de menjador per al curs 2015-2016, una xifra que ha augmentat aquest curs, en què ja se n’han donat 1.843, a l’espera de resoldre 318 casos pendents.

Noves ajudes pel transport

A més a més, també s'han creat noves ajudes municipals per als desplaçaments. Els ajuts s'han ampliat a les famílies amb infants amb necessitats educatives especials, així com a aquells infants que la Comissió de Garanties d'Escolarització va desplaçar a un centre educatiu que es troba a més d'un quilòmetre de casa seva.