Mataró ja té la seva Taula del Benestar Animal

Ha de servir per debatre el contingut de la futura ordenança reguladora d'animals

  • Redacció
  • Dimecres, 05 Octubre 2016 09:55

Ciutat 2014/2015, plataforma animals domestics

La Taula de Benestar Animal de Mataró es va reunir per primera vegada el passat 27 de setembre al Centre Cívic Cabot i Barba. El Ple havia aprovat aquest òrgan al febrer. Aquesta taula ha de ser un espai de debat i reflexió en relació a la tinença responsable d’animals domèstics, els beneficis psicosocials i els riscos i inconvenients a l’entorn públic dels animals de companyia. També ha de servir per reflexionar sobre aspectes relacionats amb el benestar animal i la biodiversitat de la fauna urbana.

De la primera reunió ha sortit el compromís d’aportar idees per ser estudiades i incloses, en la mesura del possible, en la nova Ordenança Reguladora de la protecció, control i tinença d’animals. Entre les primeres aportacions es va recollir fer un estudi de la fauna urbana de la ciutat i descartar el cens genètic d’animals domèstics.

La Taula es va aprovar al febrer en Ple Municipal i ha de servir de punt de trobada i debat. La seva constitució va ser una reacció política a la crisi per l'anunci del tancament de la gossera.

Fomentar el civisme

Igualment al llarg del debat, es va posar de manifest que cal una major formació per millorar la cultura relativa al gos en els tenidors d’animals. També fer accions comunicatives per fomentar el civisme i l’adquisició responsable dels animals de companyia. També es va valorar la possibilitat que la ciutat disposi d’espais per a la socialització dels gossos.