Ciller: "Esperem arribar als 5.000 caminants”

Una samarreta signada per Neymar i una per la selecció femenina de waterpolo se sortejaran entre tots els inscrits

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Divendres, 30 Setembre 2016 11:57

Ciutat 2014/2015, camina per l'alzheimer

La novena edició de “Mataró Camina per l’Alzheimer” està pràcticament enllestida. De fet, només falta posar-se a caminar. Les inscripcions van a bon ritme. Fins a aquest dilluns a la nit ja hi havia 2.670 adults inscrits i 278 infants, amb una mitjana de 450 inscripcions diàries. El regidor d’Esports, Josep Maria Font, acompanyat per la regidora de Benestar Social, Convivència i Política Social, Isabel Martínez, van presentar aquest dimarts en roda de premsa els objectius i novetats d’aquesta nova edició.

Una edició que presenta un nou recorregut i es planteja un nou rècord de participants: “Esperem arribar a la fita dels 5.000 caminants, això seria un bon objectiu i un nou rècord”, ha assegurat el coordinador de la Caminada, Joan Antoni Ciller. En aquesta línia Martínez ha fet el paral·lelisme amb el futbol: “hem d’aconseguir fer un altre gol, a veure si aconseguim més gent que, a més a més de passar una bona estona, col·laborin i siguin solidaris”. En l'edició anterior, la del 2015, es xifra la participació en 4.200 persones i una recaptació de 18.000 euros. Unes xifres que, des de l'organització, ja han assegurat que volen superar.

Samarretes signades

Un dels incentius per fomentar les inscripcions són tres samarretes signades. Una és signada pel jugador del Futbol Club Barcelona Neymar. La que segur que també tindrà demanda serà la samarreta que ha signat tot l'equip de la selecció femenina de waterpolo tot i que encara n'hi ha una altra: una samarreta oficial dels Jocs Olímpics 2016.
Totes tres samarretes se sortejaran entre tots els participants en acabar la caminada al Nou Parc Central, als volts de les 13 hores.

Nou recorregut urbà

No hi ha cap excusa per no participar en aquesta caminada, de les més multitudinàries de la ciutat. I és que per aquesta nova edició s'ha plantejat un nou recorregut, totalment urbà i més curt: 2,7 quilòmetres. "Aquest recorregut el poden fer persones en cadires de rodes, si ho volen", explica el responsable dels traçats i membre de la Colla Pocs i Bons, Ramon Hurtado. A aquest recorregut s'hi sumen els ja habituals de 14 i 10,5 quilòmetres, respectivament.

Més solidaritat
"Mataró torna a demostrar que pensa en els altres i a través de l'esport altra vegada fem solidaritat", ha assegurat Font als mitjans de comunicació que creu que "és una tasca que ens afecta a tots". Argument que confirma també la presidenta honorífica de l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Maresme (AFAM), Ascensió Miró: "és una malaltia molt trista i llarga" i "hi ha moltes famílies que necessiten la nostra ajuda".