"Es va aconsellar votar el PSC durant la paella a Rocafonda"

L'Associació de Veïns de Rocafonda critica durament els organitzadors de l'àpat popular i dóna per tancat l'afer

  • M. Biel
  • Dijous, 22 Setembre 2016 12:39

Paella Rocafonda

L’Associació de Veïns de Rocafonda critica durament els organitzadors de la paella en un comunicat enviat als mitjans de comunicació després de la forta polèmica que l’acte ha generat a les xarxes socials durant la darrera setmana. El col·lectiu assenyala directament el PSC com a responsable de “la politització de l’acte”, ja que asseguren que un dels impulsors és militant del partit i que durant l’àpat "es va aconsellar per megafonia el vot socialista" a les pròximes eleccions municipals.

El document també aclareix que el seu posicionament va ser clar des d’un bon inici i recorda que quan l’organització es va posar en contacte amb l’associació per demanar els permisos corresponents, les demandes van ser clares: “canviar els ingredients per l’acte inclusiu, incorporar dos membres de l’associació al grup per evitar incidents i que els diners recaptats no es destinessin a cap entitat religiosa”.

"Sense voluntat d'impedir res"

L’Associació de Veïns lamenta que no rebessin resposta, però especifica que tenien molt clar que “el fet que no hi hagués entesa, no anul·lava la possibilitat de celebrar l'acte”. Tot i així, mantenen que el grup de comerciants que va organitzar l’esdeveniment ho va fer “amb premisses excloents i segregadores”, com les que, segons el comunicat van ser dites pels impulsors: “La farem de porc perquè ells no puguin venir”, en relació a l’àmplia comunitat musulmana que viu al barri, o bé “el barri és dels andalusos” i “amb els diners recaptats ens n’anirem de copes, que per això ens ho haurem currat”.

A més a més, l’Associació de Veïns denuncia que la carta que ells van fer arribar a l’organitzar es filtrés a la premsa, en una maniobra feta amb “mala intenció per desacreditar l'AV i encendre els ànims al barri” i que durant la paella popular, es van fer “comentaris despectius i de molt mal gust, faltant greument al respecte a l'AV i la seva gent”.

L’Associació de Veïns deixa clar que aquestes són les darreres declaracions que fan sobre l’afer i conviden els col·lectius que hi ha al barri a seguir treballant per Rocafonda per “millorar la convivència i les condicions de vida al barri i lluitar per la cohesió, el civisme i unes condicions de vida dignes, defensant tothom, independentment de la seva procedència, creença o tarannà”.