La Caminada per l'Alzheimer ja suma més de 2.000 inscripcions

Tot està a punt per a la IX edició Mataró Camina per l'Alzheimer en la qual es presenta un nou recorregut urbà i es demana més voluntariat

  • Marta Gómez // Foto: cedida
  • Dijous, 22 Setembre 2016 12:24

Ciutat 2014/2015, Caminada per l'alzheimer

Una cita inamovible al calendari és la Caminada per l'Alzheimer. Per a la seva novena edició, que es farà el diumenge 2 d'octubre, es presenta un nou recorregut i es demana més voluntariat. El nou traçat, de caràcter urbà i de 2,7 quilòmetres, es pretén potenciar la participació "d'aquells que volien participar-hi però els altres recorreguts els semblaven massa llargs", explicava el coordinador de la Caminada, Joan Antoni Ciller al Tot Mataró. D'aquesta manera, assegura la mateixa font, "es dóna resposta a aquesta demanda que venia d'edicions anteriors".

Aquest nou recorregut se suma als ja habituals de 10,5 km i 14 km. Tots tres recorreguts sortiran de l’Ermita de Sant Simó i arribaran al Nou Parc Central.

Mataró solidària

"Jo ho tinc claríssim, Mataró és la ciutat més solidària de l'estat, i això ho dic perquè ho ha demostrat", així de clar es mostrava Ciller, que assegurava que en aquests moments i encara a una setmana de la Caminada ja hi ha més de 2.000 inscripcions fetes. "Són moltes i estem molt contents però hem de ser conscients que els dies previs de la  Caminada és quan es fan entre el 60 i el 70 per cent del total de les inscripcions". Una participació que l'any passat va arribar a les 4.200 persones i que aquest any "com a mínim volem igualar-ho", assegurava el coordinador.

Controlar i gestionar tota la caminada, per molt que ja tingui uns anys de recorregut, significa fer moltes gestions i estar en moments concrets en llocs determinats. Així és que, a dues setmanes de la cita, l'organització reclama ajuda per captar més voluntaris. "Segur que ho aconseguirem, necessitem gent i sempre que demanem mans les trobem", assegurava Ciller.