“Hem de fer soroll a favor de la igualtat"

L'Ajuntament estudiarà personar-se com a acusació popular i demana a la justícia que revisi la llibertat amb càrrecs de l'acusat

  • Redacció - ACN i Fotos de Lluís Rugama
  • Divendres, 09 Setembre 2016 12:47

Manifestació contra homofòbia LGTBI

Representants del col·lectiu LGTBI van concentrar-se dijous a Mataró per condemnar l'actitud del "personatge sinistre" que el cap de setmana va ser detingut a la capital del Maresme pels seus missatges homòfobs i amenaçadors difosos a través de les xarxes socials. L'acció va coincidir amb la lectura al ple municipal d'una declaració institucional consensuada per tots els partits polítics amb aquest mateix objectiu i que obre la porta a què l'Ajuntament estudiï personar-se a la causa com a acusació popular. La declaració també demana als estaments judicials que, davant la gravetat dels fets, revisin la situació de llibertat amb càrrecs de l'acusat. Marga Riera, portaveu del Teixit de Dones de Mataró, reclama a la ciutat que faci "soroll a favor de la igualtat" per evitar que calin missatges com els que aquest polèmic veí de Mataró difon a través dels vídeos del seu canal de YouTube.

Ple de setembre

La concentració davant de l'Ajuntament de Mataró va reunir un centenar de persones, entre les quals hi havia tots els regidors del consistori, un fet que ha fet endarrerir alguns minuts l'inici del ple municipal, convocat a la mateixa hora. Durant la concentració es va llegir un manifest de condemna a les actituds homòfobes i de suport al col·lectiu LGTBI.

Marga Riera, portaveu del Teixit de Dones de Mataró –una de les entitats convocants– va definir la concentració com una acció més en la lluita per la igualtat i de suport a la declaració institucional que els partits polítics han consensuat per condemnar les declaracions d'un "personatge sinistre", veí de la ciutat, i que difon missatges homòfobs a través de les xarxes socials, escudant-se en una particular lluita en favor de la "llibertat heterosexual".

Manifestació contra homofòbia LGTBI

“Desvetllar consciències”

Accions com aquesta, explica Riera, pretenen "desvetllar consciències" en contra de l'homofòbia i evitar que aquests missatges calin a la societat: "Aquest personatge té molts 'palmeros' i no es tracta només de demonitzar-lo, sinó d'evitar el ressò". Per aconseguir-ho reclama "fer un soroll més gran a favor de la igualtat i demostrant que som més els que creiem en la llibertat i la dignitat de les persones".

Per la seva banda, el ple municipal va donar oficialitat a la declaració institucional que, més enllà de donar suport al col·lectiu LGTBI, obre la porta a què l'Ajuntament es pugui personar a la causa del veí homòfob com a acusació popular. També es demana a les autoritats judicials que "revisin" la situació actual de llibertat amb càrrecs d'aquesta persona, tenint en compte la gravetat dels fets i l'alarma social que provoca la reiteració de les amenaces.