S’obre el període d’inscripció a la IX Mataró Camina per l’Alzheimer

La caminada, del 2 d’octubre, presentarà un nou recorregut urbà i més curt

  • Marta Gómez
  • Divendres, 09 Setembre 2016 00:00

Caminada alzheimer

Tret de sortida a una nova edició de la caminada “Mataró Camina per l’Alzheimer”. Aquest dissabte, dia 10 de setembre, s’obre el període d’inscripcions per a la novena edició que tindrà lloc el diumenge 2 d’octubre. Com en les darreres edicions els punts de venda seran els habituals de la Plaça de Santa Anna, el col·legi Cor de Maria i el Centre de Dia Terapèutic. Com a novetat però, s’instal·larà un estand al Mataró Parc per aquells qui també s’hi vulguin apuntar. A més a més les samarretes també es podran adquirir realitzant la comanda per Internet a través del portal web de l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFAM).

La novena edició de la caminada presenta una novetat: un nou recorregut. A través d’un comunicat enviat als mitjans de comunicació, l’AFAM ha decidit impulsar un nou traçat “de caràcter urbà” i de “tan sols 2,7 km”. Amb aquesta nova ruta “es vol potenciar encara més la participació popular d’aquesta caminada solidària”. A aquest recorregut s’hi sumen els ja habituals de 10,5 km i 14 km. Tots tres recorreguts sortiran de l’Ermita de Sant Simó i arribaran al Nou Parc Central.

Més voluntaris

Des de l’AFAM es reclamen més voluntaris per organitzar aquesta i les posteriors caminades solidàries. La pretensió, diuen, és crear una bossa fixa de voluntaris per col·laborar en diferents tasques. No hem d’oblidar que “Mataró Camina per l’Alzheimer” s’organitza amb la voluntat i objectiu de recaptar fons per a les famílies amb menys recursos que pateixen directament o indirectament els efectes d’aquesta malaltia. En l’edició de l’any passat es van reunir 4.200 persones i es van recaptar 30.000 euros bruts. Xifres que es pretenen, com a mínim, igualar.