Entesa amb els horaris de les terrasses

La nova regulació de l'Ajuntament separa segons temporades d'estiu i hivern i diferencia l'hora de tancament en cadascuna

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 08 Setembre 2016 10:06

Ciutat 2014/2015, nou reglament terrasses

Després de mesos d'incertesa i dissensos, el passat mes d'agost va entrar en vigor l'Ordenança d’intervenció municipal d’activitats, que estableix horaris diferenciats per a les terrasses segons la temporada de l’any. Aquesta ha estat la solució consensuada, que evita retallar una hora durant la temporada d'estiu com sí que proposava el primer redactat.

L'Ordenança general substitueix el reglament del 2008 però l'Ajuntament vol redactar properament una ordenança reguladora específica per a bars i restaurants que inclogui més aspectes.

La nova ordenança substitueix el Reglament d’activitats que estava vigent des del 2008.
En relació a les terrasses, l’Ajuntament està treballant en la redacció d’una ordenança reguladora específica. Mentrestant, s’ha mantingut la instrucció tècnica que existia a l’antic Reglament introduint la diferenciació d’horaris per temporada i recollint una reclamació del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i Maresme per obrir una hora abans al matí, a partir de les vuit.

Ciutat 2014/2015, nou reglament terrasses

ELS HORARIS DE LES TERRASSES
• Temporada d’estiu (de l’1 de maig al 30 de setembre)
-          Obertura a les 8 h
-          Tancament a les 24 h, de diumenge a dijous; i a la 1 h, divendres, dissabte i vigílies de festius.
• Temporada d’hivern (de l’1 d’octubre al 30 d’abril)
-          Obertura a les 8 h
-          Tancament a les 23 h, de diumenge a dijous; i a les 24 h, divendres, dissabte i vigílies de festius.
Per tant, respecte a la norma anterior (Reglament d’activitats), la nova ordenança permet obrir les terrasses una hora abans al matí, no fa canvis horaris en el funcionament en la temporada d’estiu, i redueix una hora l’horari de tancament en la temporada d’hivern, ja que fins ara tot l’any es podia tancar a les 24 h de diumenge a dijous i a la 1 h els divendres, dissabtes i vigílies de festius.