La CUP exigeix la retirada d’una publicitat turística “sexista”

L'anunci promociona Mataró amb un home que es queda a la platja mentre ella se'n va de compres

  • Redacció
  • Divendres, 02 Setembre 2016 13:11

Publicitat sexista CUP

“Ells s’estan a la platja mentre elles se’n van de compres”. L’Oficina de Turisme de Mataró llança una propaganda per promocionar els atractius de la ciutat, com el front marítim, les platges i les zones comercials, i la CUP denuncia que incorpora un missatge “sexista” en preestablir uns rols predeterminats per als homes i les dones.

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, la CUP explica que la publicitat s’ha vist recentment en diverses poblacions com Granollers i que a banda de l’Oficina de Turisme de Mataró, també porta la firma del consorci de Turisme de Costa Barcelona, la Diputació de Barcelona i Turisme de la Generalitat de Catalunya.

Així, exigeixen a l’Ajuntament de Mataró que es retiri l’anunci, perquè “el sexisme és incompatible amb el propòsit de promocionar el turisme a Mataró, perquè és contrari als drets de la nostra ciutadania i a l'opinió expressada pel mateix Ple de l'Ajuntament de Mataró en diverses ocasions”.

La CUP reclama, a més a més, que es proporcioni informació sobre el cost de la publicitat, els itineraris de distribució i el responsable que ha autoritzat la publicació i posada en circulació d’aquesta publicitat.