Ajuntament i Generalitat avalen la gestió de la junta del Casal del Parc

El grup directiu, disposat a explicar en assemblea com ha actuat davant la pressió del grup que reclama eleccions

  • Cugat Comas // Foto: cedida
  • Dijous, 01 Setembre 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, Casal gent gran el parc

Tant l'Ajuntament de Mataró, amb el seu servei de mediació, com la Generalitat de Catalunya, avalen la gestió de la junta del Casal de la Gent Gran del Parc. Aquesta Junta ha estat atacada pel grup 'Unió de la gent gran del Parc' amb una sèrie d'acusacions per mitjà de documents, presència a la premsa i fins i tot una recollida de signatures, però respon amb els documents que avalen el procés seguit per la renovació de la Junta d'aquest Casal i oferint una assemblea oberta als més de 700 usuaris en la qual informaran dels passos seguits. La Junta Directiva acredita amb les actes de les assemblees ordinàries i els documents remesos per la Generalitat, que s'ha actuat seguint els processos establerts i asseguren haver buscat l'entesa amb el grup opositor, del que lamenten les acusacions.

El document oficial

El mandat de l'actual Junta Direc­tiva es va renovar per part de la Generalitat mitjançant un document oficial en el qual s'ampliava el mateix fins al 2020 com a resposta i justificant de recepció d'un canvi de membres de la junta. Va ser aquest document el que va ajornar les eleccions previstes pel juliol passat, que la Junta havia convocat d'acord amb el grup d'Unió de la Gent Gran de Parc. La Junta explica que el grup d'usuaris, amb formes d'actuar censurables, va exigir documentació i va forçar una convocatòria que estava prevista per l'inici del nou curs, a partir del mes de setembre. Les eleccions, doncs, en contra del que es va informar en el darrer Tot Mataró, no estan convocades perquè és la Generalitat la que amplia el mandat d'una Junta Directiva que accedeix a la convocatòria d'una assemblea general per explicar el procés seguit.

La mediació

Des de la Junta es nega que no s'hagin produït comicis en vuit anys, ja que el 2012 se'n van convocar sense que hi hagués opció alternativa, i lamenten les acusacions, el to i les maneres emprades pel grup Unió de Gent del Parc. En aquest sentit, el servei de mediació entre les dues parts de l'Ajuntament de Mataró ha tancat l'expedient i la Generalitat avala la gestió que ha fet la Junta que encapçala Carme Iglesias. En un primer moment, la Junta va acordar amb el grup opositor no només les eleccions sinó també totes les seves condicions, però des del mes de juliol l'ambient s'ha enrarit i lamenten la tensió ocasionada així com les acusacions fetes sense fonament.

Una assemblea

Donat que el document de la Generalitat invalida la convocatòria d'eleccions, des de la Junta del Casal es preveu convocar una assemblea explicativa, oberta com totes les que celebra i de les que es fa pública tota la documentació, per mirar de rebaixar el to de conflicte entre un grup d'usuaris organitzats i la pròpia Junta.