Jazz selecte en un entorn privilegiat

Els 'Tast de Jazz' a la Vil·la Romana de Torre Llauder enceten, de divendres a diumenge, la temporada cultural de Mataró

  • Redacció// Fotos: Anna Aluart i cedides
  • Dijous, 25 Agost 2016 10:56

Ciutat 2014/2015, NITS DE JAZZ 1

Que la fórmula és d'èxit ho prova que la d'aquest cap de setmana és la cinquena edició de Tast de Jazz. La vil·la romana de Torre Llauder tornarà a ser l'espai amb encanteri que escolti, en companyia de qui s'hi vulgui sumar, les sempre acurades propostes d'un cicle que ha trobat en les darreries del mes d'agost el seu espai en el calendari local.


Nascut quasi per casualitat, aquest mini-festival serveix per ser al costat d'un dels jaciments arqueològics més importants del país, maridant amb bon menjar i beure un concert de nivell contrastat, sigui de talent més proper o fins i tot d'artistes internacionals. Un nom sobresurt de la resta i és el de Jesper Thilo. Serà diumenge quan Tast de Jazz vestirà les millors gales. Si es volen entrades, caldrà moure's de forma anticipada.

Durant els concerts al Clos Arqueològic de Torre Llauder, el públic podrà gaudir de tast de vins, de cerveses artesanes i de formatges del Maresme. El Celler Talcomraja i l’Associació Pensa en vi ofereix un bon acompanyament gastronòmic i de proximitat per maridar amb el millor jazz, en un espai històric excepcional.

El format consisteix en oferir grans concerts de jazz en un entorn agradable ple d’història.

El cicle va començar l’any 2012 coincidint amb la celebració del 50è aniversari del descobriment de la vil·la romana per part de Marià Ribas i el seu equip de col·laboradors l’any 1961 i que assenyala una fita transcendent en la història de l’arqueologia mataronina i catalana del segle XX.

La Direcció de Cultura va iniciar aquest projecte conjuntament amb Pere Pons, especialista jazzístic i actual col·laborador amb l’Associació Jazz Maresme del format actual del Tast de Jazz.

Ciutat 2014/2015, NITS DE JAZZ 2
L'abonament, a 30 euros
El preu de les entrades és de 12 euros. Hi haurà un abonament per a les tres cites a un preu de 30 euros. Les entrades es poden adquirir a la Direcció de Cultura (C. de Sant Josep, 9) de dl a dv de 9 a 14 h, però també al web www.entradesculturamataro.cat i des d’una hora abans a la taquilla. Els abonaments només es podran adquirir a les oficines de Cultura. Els tasts de vins es poden reservar al 620.174.812. El cicle està organitzat conjuntament per la Direcció de Cultura i compta amb la col·laboració de la Big Band Jazz Maresme en la direcció artística. És el cicle hereu de les antigues "Nits de jazz".