Més tapes al Mercat de la Plaça de Cuba en la tercera edició

La tercera Nit de Tapes al Mercat tindrà lloc aquest dissabte, dia 16, de 20 hores i fins a la mitjanit

  • Marta Gómez / Fotos: Daniel Ferrer
  • Dimarts, 12 Juliol 2016 13:30

Tapas a la Plaça Cuba

En marxa la tercera edició de la Nit de Tapes del Mercat de la Plaça de Cuba. “És un moment important pel mercat i per a la ciutat, sobretot tenint en compte l’èxit de les edicions anteriors”, assegurava en roda de premsa la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén. La cita d’enguany és aquest dissabte, dia 16, a partir de les vuit del vespre i fins a la mitjanit.

Llavors serà el moment en què els paradistes posaran a disposició de qui ho vulgui les seves tapes elaborades amb els seus productes. Unes tapes que valdran d’entre 2 i fins a 4 euros amb alguna excepció a 1,5 euros. En aquesta edició el que es recupera és la barra central de begudes, tal com es va organitzar en la primera Nit. En aquesta barra central, que se situarà al centre del Mercat s’hi podrà obtenir aigua, refrescs i cerveses mentre que en alguna parada s’hi servirà vi blanc i vi negre.

Aquest retorn en la distribució pretén que “la gent se senti còmoda consumint i obtenint les tapes”, explicava Xavier Solà, president de l’Associació de Venedors del Mercat de la Plaça de Cuba, que afegia: “no volem perdre l’essència d’aquesta Nit, simplement replantejar el model”.

Objectiu: 6.500 persones

En aquesta edició han baixat el nombre de paradistes participants a la Nit de Tapes. En aquesta ocasió en són 17 els paradistes que oferiran els seus productes en aquest format reduït. L’edició de l’hivern, celebrada al novembre, va comptar amb la participació de 21 paradistes i a la primera, que es va fer fa tot just un any, n’eren 19. Pel que fa a la participació s’espera poder arribar a la mateixa xifra de participants que en la primera edició: 6.500 persones. La Nit de Tapes de l’hivern va acollir 4.500 persones.

Model extrapolable

La Nit de Tapes al Mercat de la Plaça de Cuba és una iniciativa organitzada per l'Associació de Venedors del mateix mercat, conjuntament amb l'Ajuntament de Mataró, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Des del consistori es valora molt positivament i és així com es plantegen tirar endavant un estudi per analitzar si aquest model es pot extrapolar a altres mercats. "És cert que cada mercat és diferent i per això hem de veure què fem amb la resta", explica la regidora de Promoció Econòmica, Dolors Guillén que afegeix: "Estem en un procés intern d'estudi per tirar endavant el Pla Estratègic de Promoció de Ciutat en el qual es contempla l'impuls dels mercats de la ciutat".