Mataró tindrà un nou jutjat de primera instància

L’executiu espanyol posarà en marxa el que serà el novè espai de la ciutat un cop es constitueixi el govern resultant del 26J

  • Redacció
  • Dilluns, 04 Juliol 2016 09:58

Jutjats Mataró

Mataró tindrà un nou jutjat de primera instància, el novè de la ciutat. Així ho va explicar el secretari general de l'Administració de Justícia del Ministeri de Justícia, Antonio Dorado, durant la inauguració d’unes jornades de treball al Col·legi d’Advocats, tal com explica el diari El Punt Avui. Dorado va detallar que la decisió ja està acordada amb la Generalitat i que es crearà un cop es constitueixi l’executiu espanyol resultant de les eleccions del 26 de juny, ja que el govern en funcions no pot ordenar-ho.

Les IX Jornades de Comissions de Relacions amb l’Administració de Justícia, celebrades a Mataró, van servir per anunciar la posada en marxa d’un nou jutjat de primera instància a la ciutat, que atendrà causes de l’àmbit civil. A la trobada també hi va assistir el conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, qui va remarcar la necessitat d’aquests òrgans i especialment “la urgència per obrir el novè de Mataró”. L’obertura d’aquest nou jutjat, segons Mundó, ha de servir per “agilitar la gestió als jutjats de la ciutat i alleugerir el col·lapse d'alguns serveis”.

L’alcalde David Bote també era present a la inauguració i va aprofitar per celebrar la creació del nou òrgan: ““Estem contents per aquest acord i esperen que el nou jutjat sigui operatiu aviat per donar servei, no només als ciutadans de Mataró, sinó també als de tot el partit judicial”.