L'Ajuntament no retallarà l'horari de tancament de les terrasses

Les al·legacions del Gremi ajornen la mesura, que Calpe vol modular segons la temporada de l'any

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 21 Juny 2016 10:40

El Tot 2014/2015, foto noticia portada - bars de tapes (1693)

Els bars i restaurants de Mataró no hauran de recollir les seves terrasses una hora abans, com s'havia anunciat i aprovat en Ple Municipal. Les al·legacions presentades pel Gremi d'Hostaleria durant el termini d'exposició pública de l'ordenança d'activitats al carrer ajornaran la mesura fins passat l'estiu. De fet, la regidora Núria Calpe explica que "contemplem la idea de diferenciar entre temporades d'estiu en la nova ordenança específica de terrasses que ens agradaria tenir llesta per l'estiu de l'any que ve, no és el mateix una terrassa al juliol que al novembre pel que marcaríem diferents horaris segons l'època de l'any".

Calpe assegura que "segurament no vam tenir prou sensibilitat amb el Gremi a l'hora d'aprovar aquesta ordenança general" però es mostra segura que "passat l'estiu podrem seure i pactar la nova ordenança específica". Mentrestant, es mantindrà el mateix horari de tancament que és vigent, de les dotze de la nit entre setmana i a la una els divendres i dissabtes.

El Gremi d'Hostaleria va calcular que la retallada d'una hora a la nit podria comportar pèrdues de fins a 2.000 euros mensuals en alguns negocis.