Neix la cooperativa Som Mobilitat per treballar per un canvi de model

La iniciativa pretén impulsar la primera xarxa de mobilitat elèctrica i compartida, la prova serà al barri de l'Havana

  • Redacció
  • Dimarts, 21 Juny 2016 10:34

Aquest cap de setmana s’ha constituït la nova cooperativa Som Mobilitat. Ho ha fet amb la intenció de treballar per un canvi en el model actual i d’impulsar noves formes de mobilitat més sostenibles. La cooperativa, sense ànim de lucre, vol consolidar-se com a una nova iniciativa de moviment en l’àmbit català i pretén ser un projecte de participació ciutadana, col·lectiva i democràtica. Som Mobilitat en aquests moments ja compta amb prop de 200 socis i vol seguir les passes de Som Energia i Som Connexió.

Som Mobilitat

Des de Som Mobilitat justifiquen l’iniciativa com a conseqüència de la “crisi mediambiental a nivell mundial” i per “una de les principals causes de l’impacte del model de mobilitat actual basat en la combustió (benzina i dièsel)”, a més a més” de “l’ús del vehicle privat com a mitjà de transport majoritari”, expliquen en un comunicat.

Xarxa de mobilitat elèctrica

El primer projecte que volen impulsar des de Som Mobilitat és una xarxa de mobilitat elèctrica compartida i de proximitat. De fet, es tracta de compartir cotxes elèctrics per fer els trajectes i, no només cotxes, sinó també bicicletes i motos. Així doncs, els socis de Som Mobilitat podrien compartir aquestes vehicles amb els altres socis del mateix barri o municipi. És per aquest motiu que Som Mobilitat planteja obrir aparcaemtns en diferents barris i zones a l’abast de cada comunitat de socis amb endolls connectats a Som Energia, d’aquesta manera el consum d’energia seria 100 per cent sostenible. La primera experiència a la ciutat de Mataró es durà a terme al barri de l’Havana