Taller d’Idees s’acomiada però traspassa la seva activitat

L’entitat Entramat gestionarà els projectes de més èxit i donarà continuïtat a la seva tasca dins de Can Fugarolas

  • Redacció
  • Dimarts, 14 Juny 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, Taller idees 1

El Taller d’Idees s’acomiada. Després de 10 anys de tasca intensa a la ciutat, aquesta entitat, dedicada a les activitats col·laboratives amb persones amb discapacitat, tanca una etapa, però no deixa els usuaris de les seves iniciatives i projectes orfes, ja que traspassa la seva activitat a Entramat. La idea és que la feina tingui continuïtat i els professors dels tallers i alguns dels projectes segueixin sent els mateixos.

Des del Taller d’Idees asseguren que “en aquests 10 anys s'han posat en marxa nombrosos projectes, cursos, trobades, intercanvis i  xerrades per integrar i visualitzar les persones amb "diferents capacitats", sota la idea i consciència que tots i totes tenim molt a aportar dins l'entorn i la comunitat on vivim”. Els seus responsables asseguren que “ens sentim molt orgullosos del camí fet fins ara i ens sentim molt agraïts de tot el que hem compartit junts, de les sinergies que hem creat i rebut. Han estat 10 anys molt engrescadors i enriquidors, on tots hem après de l'experiència i del fet que el treball en xarxa fa possibles grans canvis en les persones i en la societat”.

Entramat

La nova ànima per la mateixa activitat portarà el nom d’Entramat. Es tracta d’una entitat amb experiència en el camp de l’àmbit inclusiu i que continuarà amb el projecte i l’ideari del mateix Taller d’Idees. El canvi serà efectiu a finals de mes i és un traspàs en tota regla, ja que Entramat mantindrà les mateixes instal·lacions que el Taller d’Idees, dins de Can Fugarolas. Entramat proposarà noves iniciatives i mantindrà les de més èxit de l’època Taller d’Idees, com els tallers, els disconcerts o la Tribukada.

Marta Dalmau, de l’equip que ha gestionat Taller d’Idees durant tots aquests anys assegura que “el balanç només pot ser positiu, estem molt contents de la feina feta i també de què pugui tenir continuïtat”. El detonant del canvi és “la manca de voluntariat i els projectes personals que tenim moltes de les persones que en formàvem part” i assegura que és un “final feliç”.

Per acomiadar una etapa i obrir-ne una altra, el Taller d’Idees ha preparat una festa amb xocolatada inclosa aquest dissabte al matí a Can Fugarolas. La cita servirà per visualitzar el relleu i requereix, això, sí, d’inscripció prèvia per via telemàtica.