"El canvi d’horaris de terrasses és un suïcidi econòmic"

El Gremi d’Hostaleria demana que es congeli la mesura fins passat l'estiu i que es valori l'hostaleria "si de debò es vol apostar pel turisme"

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 07 Juny 2016 11:57

El Tot 2014/2015, foto noticia portada - bars de tapes (1693)

El canvi d'horaris de les terrasses de bars i restaurants no es pot aplicar, de moment, pel recurs que ha interposat el Gremi d'Hostaleria de Mataró i el Maresme. Els bars i restaurants de la ciutat van rebre "amb molta sorpresa" com el Ple Municipal aprovava que les terrasses obrissin i tanquessin una hora abans, i demanen ara "que es congeli aquesta mesura fins passat l'estiu per llavors seure en una taula i fer una ordenança específica" en paraules de Marc Sans, vicepresident del Gremi. Sans assegura que l'aplicació de la norma, que implica que les terrasses tanquin una hora abans a la nit, pot suposar en alguns casos pèrdues d'uns 2.000 euros al mes. "Aquests canvis d'horari són impropis d'una ciutat que de debò vulgui apostar pel turisme", rebla Sans.

El Ple Municipal va aprovar el mes de maig un canvi d'horaris de les terrasses sobre el que ara ha recorregut el Gremi. L'Ajuntament deia fer-se ressò de la demanda històrica de bars i restaurants de poder instal·lar les terrasses una hora abans al matí però en contrapartida va retallar l'hora de tancament, passant-la a les onze de la nit entre setmana i a les dotze els caps de setmana. Marc Sans assegura que "aquesta mesura és un autèntic suïcidi econòmic".

Trasllat versus ampliació

Assegura que "la demanda d'obrir abans és totalment lògica, ja que era injust que a les vuit del matí ja es puguin fer obres i en canvi s'hagi d'esperar a les nou per a les terrasses" però assegura que "en cap cas vam demanar un trasllat d'horaris com el que ha aprovat unilateralment l'Ajuntament, sinó una ampliació, ja que la primera hora del matí les terrasses fan un servei mentre que l'hora que es vol suprimir a la nit suposa un volum de negoci molt important en alguns casos".

El Gremi ja ha traslladat el seu malestar a l'Ajuntament i demana, en paraules de Sans, "que congeli la mesura, que deixi passar l'estiu i que seguem en una taula i es faci una ordenança pensant en el sector i potenciar la gastronomia com a actiu de ciutat". El vicepresident del Gremi dubta de "si realment l'Ajuntament vol una ciutat turística si després pensa més en els vots i aprova normes com aquesta". Sans reivindica "una ordenança de terrasses en la línia de Tossa de Mar, que l'ha tirat endavant amb un horitzó de deu anys que implica també la millora de serveis i estètica de les mateixes".