Més patrocinadors per a la Festa al Cel

L'Ajuntament ja ha lligat suports privats pel 25 per cent del cost total, a l'espera que Mataró Parc renovi com a partner principal

  • Cugat Comas
  • Dimarts, 26 abril 2016 09:06

festa al cel

Quan falten cinc mesos per a la tercera edició de la Festa al Cel a Mataró, l'Ajuntament ja ha lligat finançament privat pel 25 per cent dels més de 500.000 euros que costa el festival aeri. La regidora de Promoció Econòmica Dolors Guillén assegura que "ens està sent molt més fàcil trobar patrocinadors, amb empreses que entenen que sent la tercera edició la Festa al Cel està consolidada i volen associar-s'hi".

Si la quarta part del cost de la Festa ja està lligada, encara queda per formalitzar el nou acord amb Mataró Parc, que l'any passat va ser el partner principal del festival i va assegurar que voldria seguir lligant el seu nom a l'esdeveniment. Si el Centre Comercial renovés el patrocini en xifres similars a les de l'any passat, de 100.000 euros, els patrocinis superarien la barrera del 50 per cent del pressupost total que s'havia fixat el govern com a objectiu per mantenir la Festa al Cel.

Guillén assegurava dilluns que "estem treballant molt perquè la Festa al Cel sigui un gran esdeveniment de ciutat, amb cada cop més entitats que volen ser al comitè organitzador i buscant que el cap de setmana del 24 i 25 de setembre passin moltes coses a Mataró".

Davant l'oposició a aquest acte, per la despesa i la naturalesa militar dels seus protagonistes, que critiquen alguns partits de l'oposició, la regidora assegura que "l'endemà de l'edició d'aquest any en podem tornar a parlar de tot però l'important ara és assegurar l'èxit de la tercera edició". En aquest sentit, tot i mostrar-se obertament satisfeta amb l'increment del patrocini privat assegura que "seguirem buscant finançament fins al darrer dia".

Ple de desembre

Estratègia de promoció

Dolors Guillén confia a la Festa al Cel un protagonisme important com a punta de llança de l'estratègia de promoció de ciutat. Per això creu que "encara hi ha molt camí per córrer perquè deixi rèdit a la ciutat i no sigui un bolet" i emmarca a la pròxima elaboració del Pla Estratègic de Promoció de Ciutat el debat sobre la importància d'aquest festival. Al costat de la Festa, Les Santes o el Festival Internacional d'Orgue, són altres esdeveniments que des de Promoció Econòmica se segueixen i es potencien com a gran porta d'entrada de nombrosos visitants a la ciutat. Guillén assegura que, sobre la Festa al Cel "es pot parlar de tot i anar-la polint per fer-la cada cop més atractiva".