La Diputació invertirà uns 3 milions d'euros per arranjar camins que tenen funció de carretera

Un estudi assenyala setze casos del Maresme susceptibles d'acollir-se a les millores i ara serà el Consell Comarcal qui estableixi les prioritats

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 25 abril 2016 10:28

Cros argentona

Un estudi de la Diputació de Barcelona ha detectat fins a setze camins municipals del Maresme que actualment ja fan la funció de carretera –connecten nuclis i registren un índex de pas de vehicles destacable– i que són susceptibles d'incorporar-se a la xarxa de carreteres de l'ens provincial. La diagnosi s'ha presentat aquest dijous al Consell d'Alcaldes, que ara haurà de decidir quins són els vials prioritaris per a fer aquesta conversió.

Durant els pròxims anys, la Diputació invertirà al voltant de 3 milions d'euros per arranjar els camins que esculli el territori. El president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, ha valorat positivament l'anunci i ha fet una crida a la "generositat" i "solidaritat" dels alcaldes a l'hora de prioritzar les inversions de la Diputació de Barcelona al territori. Dels setze camins detectats només se'n podran fer, ara per ara, tres.

Entre els camins que s'han de convertir en carreteres destaquen el Camí del Cros a Argentona i els vials de Valldeix i la Cornisa a Mataró, a més a més de trams de Cabrils, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta o Pineda i Calella.

En total es tracta de prop de 40 quilòmetres de camins i carreteres secundàries que en alguns casos tenen volums de trànsit destacats, superior als 4.000 vehicles diaris. El procés de tria dels camins, redacció dels projectes i adjudicació acabaria el 2018, quan s'executarien les obres.

D'altra banda, la Diputació de Barcelona preveu dotar de major amplada quatre trams de tres carreteres actuals de la xarxa local de carreteres que no compleixen amb els mínims de seguretat exigibles. En aquest cas la Diputació actuarà de mutu propi i es tracta de la BV-5031 entre Mataró i Arenys, la BV-5106 en dos trams d'Òrrius, i la BV-5128 a Sant Cebrià de Vallalta.