El Parlament demana al Govern “mesures per garantir la suficiència” del CSdM

El ple també reclama, tot i l’abstenció de JxSí i la CUP, un informe sobre les polítiques impulsades fins ara pel Govern en aquest sentit

  • Redacció - ACN
  • Divendres, 22 abril 2016 12:55

Hospital 01

El ple del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dijous al migdia demanar al Govern de la Generalitat que “adopti amb la major brevetat possible, les mesures necessàries que garanteixin la suficiència econòmica i de gestió del Consorci Sanitari del Maresme”. C’s, PSC, CSQEP i PPC han votat a favor d’aquesta reclamació, permetent la seva aprovació, mentre la CUP s’ha oposat i JxSí ha optat per abstenir-se.

De la mateixa manera, el ple ha demanat al Govern que es “presenti al Parlament, en un termini no superior a un mes, un informe en què s’exposi el grau de compliment de les resolucions aprovades sobre el Consorci, així com les mesures adoptades pel Govern” sobre aquesta qüestió. C’s, PSC, CSQEP i PPC hi ha votat a favor, mentre JxSí i la CUP s’han abstingut.

En la mateixa moció s’ha definit el moment que passa el Consorci com “d’especials i delicades circumstàncies”, i en particular l’Hospital de Mataró. També s’ha reclamat per unanimitat que es “doni compliment” a les resolucions de 2014 i 2015 que havien estat aprovades al respecte al mateix Parlament.

Per últim, els vots a favor de C’s, PSC, CSQEP i PPC, i l’abstenció de JxSí i la CUP, han fet que també s’hagi fet la petició per “elaborar un ple sociosanitari del Maresme Central que determini les necessitats de recursos en aquest àmbit amb l’horitzó temporal de 2016”, que també s’ha aprovat.