Els protagonistes de Sant Jordi a Mataró

L'any Ovidi Montllor es tancarà avui divendres amb un acte a la Plaça Gran

  • Redacció // Fotos: arxiu
  • Divendres, 22 abril 2016 00:00

L'Ovidi
Cultura 2014/2015, ovidi montllor

L'Any Ovidi Montllor es tanca a Mataró avui divendres amb una cita a les 20h a la Plaça Gran en què Primavera per la Pau, Marc Ràmia, l'Agrupació Musical del Satorras entre altres interpretaran cançons d'ell a 'La cançó de les balances'.

Divendres 22, a les 20h a la Plaça Gran.

 

L'Ajuntament
Ciutat 2014/2015, ajuntament mataró

El dia de Sant Jordi és pràcticament l'única ocasió en tot l'any en què es poden fer visites guiades a l'edifici de l'Ajuntament. Els mateixos regidors fan de guies per a tots aquells que vulguin, ensenyant les estances i espais de l'edifici.

Dissabte 23, durant tot el matí a l'Ajuntament.

 

Els castells
Diada castellera al local dels Capgrossos

Els Capgrossos avancen una hora la seva cita habitual i a partir de les 18h actuaran en solitari davant de l'Ajuntament. Els castells de 8 i de 7 i mig haurien de ser protagonistes d'una diada que acaba sempre amb pilars al balcó.

Divendres 23, a les 18h a davant de l'Ajuntament.

 

Els gegants
Familia Robafaves

L'àmplia nòmina de gegants de la ciutat, des d'en Robafaves fins als de les escoles, barris i carrers, tenen el 23 d'abril la seva trobada més antiga. Un desplegament de figures que arriba a col·lapsar la Riera, amb dormida general inclosa.

Divendres 23, a les 18:15h des del Pati del Cafè Nou.

 

El Drac drac

Està d'aniversari i a més és el gran protagonista de la nit del 23 de juliol, mercès al seu paper de bo en la versió local de la llegenda que es representa a la Fogonada. Els voltafocs a les places són el seu hàbitat més preciós.

Divendres 23, a les 22h des del portal de Barcelona.

 

El Llibre Gegant
Llibre gegant

Com serà el Llibre Gegant de Contes d'aquest any? La tradició que alguns dibuixants i il·lustradors de la ciutat converteixin en dibuix les històries dels nens i nenes està d'aniversari i recupera la Plaça de Santa Anna com a entorn.

Diumenge 24, a les 12h a la Plaça de Santa Anna.