Els treballadors de Procter exigeixen més garanties

300 persones es manifesten perquè es garanteixi el mateix volum de feina durant els pròxims cinc anys

  • Redacció
  • Dilluns, 18 abril 2016 12:32

Manifestació Procter

Demostració de força i d'unitat d'acció de la plantilla de Procter & Gamble a un mes del canvi de mans de la planta de Mataró. Una sorollosa protesta amb unes 300 persones vestides amb armilles reflectants i amb xiulets, tambors i traques, va recórrer dissabte al migdia el camí entre la pròpia planta i l'Ajuntament de Mataró. Tres de cada quatre treballadors van sortir al carrer per la incertesa que l'adquisició per part del fons PHI genera a la plantilla, que demana que es mantingui el volum de producció actual durant els pròxims cinc anys i no durant dos, com s'ha compromès la virtual nova propietària. A l'Ajuntament de Mataró l'Alcalde David Bote va rebre els manifestants, que li van demanar suport en les seves reivindicacions laborals.

Ampliar el compromís adquirit

El canvi de propietat de la planta de Mataró, de Procter & Gamble a PHI s'ha de produir d'aquí a un mes. Des del seu anunci, totes dues propietats van comprometre's a mantenir el volum de producció actual durant dos anys però des del comitè d'empresa es considera que aquest termini és insuficient i demanen que s'ampliï a cinc anys.

Expliquen que amb aquesta ampliació es tindrien garanties de la viabilitat de la planta i de les condicions de la plantilla, ja que amb només dos anys de compromís, les condicions laborals vigents que es van anunciar que es respectarien no estarien garantides en el temps.

La plantilla té previst seguir-se manifestant per pressionar PHI i Procter –que com a empresa seguirà relacionada amb la nova propietat– perquè ampliï aquest termini i acordi amb els treballadors les condicions laborals dels 400 treballadors que se sumen en un dels centres de producció més importants de la comarca.