Convoquen una manifestació a favor de l’acollida de refugiats

'Mataró grita por los refugiados'

  • Redacció
  • Dimarts, 05 abril 2016 10:33

Refugiats

L’organització ‘Mataró grita por los refugiados’ convoca una manifestació a favor de l’acollida de refugiats el pròxim 9 d’abril a la Plaça de Sana Anna. Arran de l’acord entre Turquia i la UE per deportar refugiats, un grup de ciutadans s’ha ajuntat per a iniciar activitats per protestar contra la negativa dels estats de la UE d’acollir refugiats de guerra.

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, l’organització afirma que com a ciutadans, se senten “còmplices del que els governs estan fent als refugiats”, un sentiment que els provoca “ràbia, impotència i dolor”. És per això que reclamen que les autoritats “proporcionin un sostre a aquestes persones” als països de la Unió Europea, ja que, afirmen, “en els seus ja no hi poden viure”. 

L’organització apel·la a la consciència col·lectiva i reclama actuar “mitjançant qualsevol acció, per petita que sigui”, amb la voluntat de fer-se sentir. Conviden a la gent a portar cassoles, xiulets o trompetes d’estadi per generar tant soroll com sigui possible.