Dos anys de gossera a Cal Pilé en espera d'una de nova

Abans de final d'any tancarà l'actual equipament del Carrer Galícia i s'arranjarà el refugi per acollir els animals

  • Redacció
  • Dilluns, 21 Març 2016 11:50

Gossera

Conflicte resolt. El refugi d'animals de Cal Pilé s'adaptarà en els pròxims mesos per acollir el servei que l'Spam oferia a la gossera del Carrer Galícia, que es tancarà en no poder-se adaptar a la normativa. L'Ajuntament i la Protectora estan d'acord en una solució que suposa la pròrroga per dos anys del servei, un termini que les dues parts també es marquen per desenvolupar el projecte d'un equipament de nova planta que s'hauria d'ubicar en terrenys propers a la gossera que ara es tanca. L'operació comporta una inversió per part de l'Ajuntament de 80.000 euros i sacia la reivindicació que va aconseguir ampli suport social en contra que el servei d'acollida de gats i gossos marxés de Mataró.

La caixa dels trons que es va obrir amb la maniobra del govern municipal de tancar la gossera del Carrer Galícia, que gestiona l'Spam i traslladar els animals i el servei al CAAD d'Argentona que gestiona el Consell Comarcal ha acabat, després de moltes reunions i dues manifestacions, amb un gir que permet mantenir el servei a la ciutat. Ajuntament i Spam estan a punt de tancar l'acord pel qual es prorroga el contracte de servei amb la Protectora i Mataró centrarà al refugi de Cal Pilé. Aquesta instal·lació municipal té capacitat per acollir tots els animals que es trobaven fins ara a l'equipament de la zona alta de la ciutat, i podrà mantenir l'activitat proteccionista que hi oferia l'entitat. S'hi hauran de fer, això sí, obres d'arranjament amb la posada al dia en qüestió de recollida d'aigües i una nova gatera. L'Ajuntament de Mataró pressuposta en uns 80.000 euros la inversió que requereix i l'entitat n'haurà d'assumir uns 8.000. La inversió per posar al dia el Carrer Galícia s'enfilava fins als 300.000 euros.

Pensant en una gossera nova

Ajuntament i Spam signaran la renovació de la concessió pel servei que finalitzava aquesta setmana per dos anys més, termini durant el qual al refugi de Cal Pilé s'hi centrarà tot el treball amb els animals. Les instal·lacions del Carrer de Galícia s'aniran buidant de forma progressiva i al novembre el servei hauria d'estar instal·lat per complet al centre arranjat. Cal Pilé té gàbies amb una capacitat per a 72 animals, fet que permetrà –en condicions normals- compaginar-hi el servei proteccionista que s'hi feia fins ara amb la recollida d'animals que es feia fins ara a l'antiga instal·lació. L'Ajuntament ha posat com a condició, però, que els animals mataronins tinguin prioritat en l'atenció en cas de sobreocupació de l'espai, ja que a Cal Pilé s'hi treballava fins ara amb gossos de tota la comarca.

Els plans del govern impliquen tenir, a dos anys vista, el projecte de la nova gossera enllestit per començar-lo a executar. Aquesta instal·lació s'ubicarà al Carrer Galícia, en uns terrenys propers a la Deixalleria i requeriran una tramitació urbanística amb un pla especial específic.