"No hi ha un pacte amb la grua, hi ha por a una revolta"

La Federació d'Associacions de Veïns convocarà una assemblea a l'abril per abordar el conflicte

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 08 Març 2016 09:32

Juan Sánchez FAVM

La Federació d'Associacions de Veïns de Mataró (FAVM) nega que existeixi cap pacte escrit entre els veïns del barri de Cerdanyola i la Policia Local, però reconeix que existeixi aquesta permissivitat selectiva en determinats vials. Tot i així, el seu president, Juan Sánchez, adverteix que si l'Ajuntament no ha fet cap pas endavant, és "perquè hi ha por a una revolta veïnal" que considera "lògica" davant la greu manca d'aparcament al barri. Sánchez reclama a l'Ajuntament que sigui "qui li posi el cascavell al gat" per així trencar amb aquesta anomalia històrica.

Uns correus electrònics als quals va tenir accés l'ACN determinaven que existia un pacte entre veïns de Cerdanyola i Policia Local per evitar la retirada de vehicles mal estacionats. Sánchez ha negat que existeixi cap pacte, sigui oral o escrit, però ha reconegut que la situació és certa i ha admès que "sabíem que no anem pel bon camí, que els cotxes no poden aparcar sobre la vorera, que s'ha de complir el reglament". Ara bé, Sánchez ha apuntat cap a l'Ajuntament com a responsable, per no haver fet res perquè no succeeixi.

La polèmica sobre la permissivitat en la retirada de vehicles mal estacionats  en determinats carrers del barri de Cerdanyola i en un carrer de l'Escorxador, ha fet encendre els llums d'alerta a les associacions de veïns de la ciutat de Mataró. Per això, la FAVM té previst convocar una assemblea després de Setmana Santa per abordar el conflicte amb òptica de ciutat i evitar així un efecte crida en altres barris que poden "sentir-se discriminats".