Dos milions d’euros destinats a les entitats

L’Ajuntament obre la convocatòria per demanar subvencions per a projectes específics

  • Mireia Biel
  • Dimarts, 01 Març 2016 11:58

Vinzo i Fernàndez

L’Ajuntament destinarà prop de 2 milions d’euros a les entitats mitjançant subvencions i convenis aquest 2016. Totes aquelles entitats sense ànim de lucre ja poden enviar les sol·licituds des d’ahir 29 de febrer i fins al 21 de març per tirar endavant projectes en els àmbits d’atenció social, gent gran, salut pública, igualtat, joventut, ensenyament, ciutadania, cultura i esports.

El primer tinent d’alcalde i president de l’Àrea de Serveis a les Persones, Joaquim Fernàndez, i el president de l’Àrea Social, Joan Vinzo, van detallar que la convocatòria de subvencions és “una fórmula per donar suport i amplificar la tasca que fan les entitats per promoure activitats a la ciutat”. Per això, el consistori obre el període de convocatòria amb l’objectiu de finançar, com a màxim, el 50 per cent dels projectes que es presentin.

Suport al teixit associatiu

Així, es repartiran fins a 449.079 euros en concepte de subvencions, mentre que la xifra restant, 1.460.432 euros es repartiran entre les entitats en forma de conveni. Tot i que la previsió pressupostària és 1,9 milions d’euros, és probable que s’hagin de fer aportacions que no estaven previstes, “en funció de les necessitats”. Fernàndez va defensar l’existència d’aquestes ajudes perquè exemplifiquen “el suport que l’Ajuntament dóna al teixit associatiu de Mataró”.

L’obertura de la convocatòria de subvencions pel 2016 també ha servit per fer balanç de les aportacions que l’Ajuntament va fer durant el 2015. L’Ajuntament va destinar 4,2 milions d’euros a aportacions a les entitats, 438.455 euros dels quals en format de subvenció, dos milions en convenis i 1,7 milions en transferències als consorcis públics i al Consell Comarcal. Es van atorgar 191 subvencions a 137 entitats i es van signar 79 convenis.