Presó provisional sense fiança per al propietari de Funnydent

El Col·legi d'Odontòlegs de Catalunya denuncia que les clíniques no tenien llicència d'activitat

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 01 Febrer 2016 10:16

Funnydent

Presó provisional i sense fiança per al propietari de Funnydent. La policia espanyola va detenir el propietari de les clíniques dentals Funnydent, Cristóbal López, arran del tancament sobtat de tots els seus centres, segons van informar a l'ACN fonts de la policia. L'empresa tenia seus a la Comunitat de Madrid, així com a les ciutats de Mataró i Sabadell. Els treballadors i clients s'han trobat amb el tancament per sorpresa i divendres es van iniciar els processos de reclamació. L'Agència Catalana de Consum i els Ajuntaments de les dues ciutats els assessoren en aquest tràmit.

El Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) ha denunciat que les clíniques dentals Funnydent de Sabadell i Mataró no disposaven del registre d'activitat que atorga el Departament de Salut. El COEC assegura que hi ha altres clíniques dentals en aquesta situació i ho atribueix a la "negligència de l'administració". Es dóna el cas que fa dos mesos el Col·legi va denunciar les clíniques Funnydent al Departament de Salut per publicitat enganyosa, per uns anuncis que oferien una garantia de 10 anys als pacients. El COEC ofereix assessorament jurídic als professionals i usuaris afectats pel tancament d'aquestes clíniques.

El president de l'ens, Antoni Gómez, també ha explicat que el Departament de Salut custodiarà les històries clíniques de les clíniques tancades de Sabadell i Mataró. "No hem d'oblidar que hi ha gent que està amb tractaments a mitges i que haurà d'anar a un altre professional". D'altra banda, el Col·legi també ha ofert assessorament jurídic a usuaris i professionals afectats.