Centenars d’afectats pel tancament de Funnydent

La clínica dental tanca sense previ avís tots els seus centres, inclòs el de Mataró

  • Redacció
  • Divendres, 29 Gener 2016 13:53

Façana de Funnydent a Mataró

Les clíniques dentals del grup Funnydent van tancar ahir dijous sense avisar-ne prèviament els clients ni els treballadors, que van trobar els panys canviats i les oficines tancades. A Mataró s’hi van trobar desenes de persones, clients del centre que hi ha al Camí Ral. Es calcula que el nombre d’afectats podria rondar les mil persones, comptant amb nombrosos casos de pacients amb tractaments dentals pagats i a mig fer. La sospita és que es tracti d’un cas d’estafa piramidal. Les xarxes socials se’n van fer ressò i els afectats ja s’han constituït en assemblea per defensar els seus drets.
Funnydent, propietat del Grup Éxito Dental, té set centres a la Comunitat de Madrid --Alcalá de Henares, Alcobendas, Alcorcón, Fuenlabrada, Leganés, Mostoles i Torrejón de Ardoz-- i dos a Catalunya, a Sabadell i a Mataró.

L’associació de consumidors Facua assegura que els usuaris que estiguin abonant pagaments per tractaments que no han acabat a través de préstecs, tenen dret a paralitzar el pagament i exigir a les entitats la devolució del total o una part de les quantitats pagades. També recomana fer una reclamació a la clínica mitjançant un procediment de notificació per incompliment de contracte i dirigir-se a les entitats financeres.

El gremi ho censura
El Consell de Dentistes d'Espanya, que és l'organització col·legial de l'especialitat, ha recordat en un comunicat que "la principal obligació del dentista és vetllar per la salut del pacient". També explica que, en cas de reclamació, els usuaris han de contactar amb el Col·legi de Dentistes o les organitzacions de consumidors del territori. El comunicat informa que el tancament de les clíniques de Funnydent "deixa un determinat nombre de pacients odontològics amb tractaments inacabats" i "greus conseqüències per a la seva salut".