Bote busca ara l'acord amb l'Spam pel futur de la gossera

L'Ajuntament no ha tancat amb el Consell Comarcal l'ús del CAAD d'Argentona i demana que "es compleixi la llei sense excepcions"

  • Redacció
  • Dilluns, 11 Gener 2016 17:02

Ciutat 2014/2015, Bote 2

Després de la tempesta generada, l'Ajuntament de Mataró, amb el seu Alcalde David Bote al capdavant, busca la calma. Només si hi ha calma, podrà haver-hi acord amb la Societat Protectora d'Animals de Mataró, entitat que gestiona la gossera municipal i que s'ha alçat contra la decisió governamental de tancar l'equipament com a sortida a l'actual situació contractual. La concessió ha expirat, els requisits legals s'han endurit i l'Ajuntament va anunciar el canvi d'ubicació del servei sense haver-ne informat abans al Consell Comarcal, ens que gestiona el CAAD on anirien els gossos que actualment són a l'equipament mataroní. "Buscarem l'acord amb l'Spam conscients de la bona feina que fa l'entitat i explorarem totes les possibilitats que hi hagi" va assegurar Bote en un esmorzar amb els periodistes locals. L'Alcalde assegura que "si hem pecat d'alguna cosa, és de voler solucionar els problemes i de voler que es compleixi la llei sense excepcions".

El mateix Alcalde havia de mantenir dissabte una reunió amb els responsables de l'Spam al mateix equipament, buscant refer els ponts que des de l'entitat es donaven per trencats després de l'anunci municipal. "El nostre objectiu és millorar les condicions dels animals i per això parlarem tant com faci falta i amb tots els estaments" va assegurar David Bote. El trasllat del servei a Argentona implica un afegitó problemàtic i és que el CAAD del Consell Comarcal no treballa amb gats, com sí que n'hi ha al centre mataroní.

"Fer complir la llei"

"L'Ajuntament ha de complir i fer complir la llei" va reiterar una vegada i una altra l'Alcalde, respecte d'un equipament que ha quedat fora dels requisits legals que s'estableixen per a una concessió com la que ja ha expirat. En aquest sentit i respecte a l'argument que la Societat Protectora ha posat sobre la taula d'un compromís adquirit per Joan Antoni Baron des de l'alcaldia per a una ampliació de l'equipament en el mateix espai, Bote va assegurar que "hem de ser conscients que Mataró ara com ara ja no és la ciutat que va poder invertir en molts equipaments estratègics sota el mandat d'anteriors alcaldes. Hem destinat molts recursos a l'atenció als animals i els seguirem destinant de la manera que establim com a més eficient". L'Ajuntament podria fer públic en els pròxims dies l'estudi econòmic que justificaria el trasllat del servei.