L’spAm lamenta el tancament de la gossera i creu que es podria “replantejar el projecte”

La direcció del centre considera que es tracta d’una “decisió política que deixa de banda les necessitats dels animals i la ciutadania”

 • Redacció
 • Dilluns, 04 Gener 2016 10:32

Gossera

L’SPAM rebutja frontalment la decisió de l’Ajuntament de tancar la gossera del Carrer Galícia i, a més a més, lamenta les formes amb què s’ha pres la decisió. Segons la directora del centre, Sílvia Serra, es tracta “d’una decisió política” i d’una manca de “voluntat per seguir oferint el servei” que considera “és exemplar i valorat per la ciutadania”.

Des que la setmana passada l’Ajuntament va anunciar que no prorrogaria el contracte de la gossera a l’SPAM pel “mal estat de les instal·lacions”, són moltes les reaccions que s’han fet sentir, especialment des de la ciutadania. Però també des de la direcció del centre que s’ha mostrat molesta per la decisió. Sílvia Serra, directora del centre afirma que en cap moment “hi ha hagut la possibilitat de fer cap contraproposta” i que “vam haver d'insistir durant almenys 2 mesos per saber si ens prorrogaven el servei”.

El contracte que es va firmar amb l’Ajuntament el 2010 finalitza el pròxim mes de març i hi havia l’opció d’allargar-lo mitjançant una pròrroga. Una opció, aquesta darrera, que passava per “adequar les instal·lacions perquè no es troben en les condicions òptimes ni pels animals ni pels treballadors”, i que tindria un cost, segons el consistori, de 500.000 euros. Des de la gossera, tanmateix, constaten que “no té sentit afirmar que no hi ha pressupost per tirar endavant la reforma i que l'ajuntament sí tingui previst assumir en primer lloc el cost d'enderrocar el centre de l'SPAM i, a més a més, en segon lloc construir-hi unes instal·lacions esportives”.

“Compromís per construir un nou centre”

En aquest sentit, Serra reconeix que “la gossera es veu antiga perquè hi han passat milers d’animals”, però que “s’han fet moltes tasques per millorar-la i es troba en millor estat que el 2010” perquè “l'SPAM ha invertit una considerable suma que encara està pagant, ja que quan es va signar el primer contracte l'any 2005 l'ajuntament li va lliurar les instal·lacions del centre en un estat precari i ruïnós on era impossible acollir-hi animals i treballar-hi”.

Serra subratlla que “portàvem anys insistint a l'ajuntament perquè un arquitecte o, en el seu defecte, un aparellador analitzés i fes un informe sobre les instal·lacions, però només ens van enviar un lampista-manyà”. Per tot això, la direcció de l’SPAM aposta per una solució alternativa que “permetés allargar el contracte un parell d’anys mentre es busquen nous espais per acollir la gossera i no deixar la ciutat sense el servei”. L’SPAM, en paraules de Serra, “podria replantejar el funcionament del refugi de Cal Pilé” o bé plantejar l’opció de construir un nou centre, una idea que Serra assegura que amb el govern socialista ja existia i que es va incloure en el document signat el 2010, “que es comprometia a construir un nou espai en un termini d’entre cinc i set anys”.

“Els animals, a Mataró”

El tancament de la gossera el pròxim mes de març obligarà a traslladar el servei al Centre d’Acollida d’Animals de Companyia del Consell Comarcal, a Argentona. Una qüestió que Serra veu com un “greu error” perquè suposa “deixar a Mataró sense un servei propi i referent a Catalunya”. Amb tot, Serra afegeix que amb aquesta decisió, “una capital de comarca com Mataró obligarà els seus ciutadans a desplaçar-se per accedir a un centre d’acollida “conegut per ser limitat a l’hora d’oferir un servei complet”.

“Sempre hem tingut el suport tàcit de l’Ajuntament per fer qualsevol ampliació”, afirma Serra

Davant les crítiques de l’Ajuntament cap a la sobreocupació i ampliació de les instal·lacions que va dur a terme la gossera, Serra assegura que “sempre es va fer amb el permís tàcit per part del consistori que hi havia entre el 2005 i el 2011”, etapa “marcada pel treball en equip amb l’Ajuntament i per la coordinació per a la gestió del centre”.  Quant a la “sobreocupació” explica que “va ser una situació temporal durant la qual hi havia massa abandonaments i superaven les adopcions, però ràpidament es va poder tornar a les xifres adequades”.

27 comentaris

 • Finans Bank Dissabte, 09 Juliol 2016 04:45

  Necessita un préstec fàcil de pagar els seus comptes en cas afirmatiu Envieu-nos un correu electrònic de visat :? finansbankloan@gmail.com amb la següent informació

  Nom complet:
  Quantitat que es necessita:
  durada:
  país:
  telèfon:

  0 1
  Informe
 • Finans Bank Dissabte, 09 Juliol 2016 04:44

  Necessita un préstec fàcil de pagar els seus comptes en cas afirmatiu Envieu-nos un correu electrònic de visat :? finansbankloan@gmail.com amb la següent informació

  Nom complet:
  Quantitat que es necessita:
  durada:
  país:
  telèfon:

  0 1
  Informe
 • Danny Dimarts, 12 Gener 2016 13:32

  No voldria posicionar-me ni d'una banda ni de l'altre. L'ajuntament i els polítics són això, polítics (tot i que no es pot fer mai content a ningú. Per altra banda, l'SPAM tampoc és fantàstic en tot. Sí que fa una feina molt lloable i fantàstica però també té moltes coses per millorar, una d'elles en molts cops l'atenció al públic i la preocupació que quan una persona va amb unes idees concretes i en aquell moment no hi ha cap animal així pugi en un futur adoptar aquell animal que en un primer moment no hi havia.
  Per altra banda també penso que els recursos siguin municipals, comarcals o d'on siguin s'han de mirar d'optimitzar i si es pot fer la mateixa feina des d'Argentona (que està just al costat) molt millor. No considero bo tenir a la porta de la casa de cadascú una gossera, un ambulatori, una hospital, una residència d'avis, un...., un....., ho volem tot i sense moure'ns del nostre sofà.
  I com a últim, totes aquestes persones que esteu en contra del tancament feu una cosa molt simple i millor que queixar-se (tot i que molts ja ho heu fet en algun moment com jo mateix) ANEU, ADOPTEU I NO FARÀ FALTA SPAM perquè ja no hi quedaran ni gossos ni gost.
  MENYS QUEIXAR-SE I MÉS ACTUAR. ADOPTA

  0 3
  Informe
 • patum Dimarts, 05 Gener 2016 22:35

  gossera? si, gràcies
  gossera com la que hi ha ?? no... en millor condicions si us plau...

  deixa bastant que desitjar l'estat de les instal·lacions.. amb una mica d'inversió podriem tenir una protectora decent...

  1 2
  Informe
 • Iolanda Dimarts, 05 Gener 2016 13:49

  S'estan recollint signatures contra el tancament de la protectora i s'estan pensant mobilitzacions al respecte.

  Si voleu seguir les mobilitzacions:
  https://www.facebook.com/protectoramataro

  Si voleu signar:
  https://www.change.org/p/ayuntamiento-de-matar%C3%B3-queremos-que-los-animales-de-matar%C3%B3-permanezcan-en-matar%C3%B3-pedimos-que-el-ayuntamiento-dialogue-con-la-sociedad-protectora-de-animales-de-matar%C3%B3-spam-para-encontrar-soluciones?recruiter=25237290&utm_source=share_petition&utm_medium=email&utm_campaign=share_email_responsive

  6 2
  Informe
 • Gemma Dimarts, 05 Gener 2016 11:22

  No al tancament de la gossera de l' SPAM

  L' Ajuntament de Mataró, solament volen fer un puto pavelló esportiu? Però a Mataró no tenen suficients pavellons esportius?

  Els de l' ajuntament solament pensen en els diners, i gastar els euros en algo en no fa falta.

  Mira no sóc de Mataró però quan he vist la notícia, tenia ganes que tirar coses al terra.

  I els animals portar-los a Argentona, però no sabeu que si els porteu tindrà doble de feina els de la protectora de l' Argentona. Sisplau no tanqueu la protectora de Mataró, sisplau.

  10 1
  Informe
 • Pepet Dimarts, 05 Gener 2016 10:28

  Em sembla que la majoria de gent només veu una part. L'spAm va portar animals d'altres municipis i segurament va cobrar. Va ampliar sense permís de l'Ajuntament, el permís tàcit no es legal. I es conegut que fan el que volen. Jo vaig adoptar una gossa a Mataró, el personal genial, era de Can Pile. Em van dir que es farina càrrec de tot, l gossa va venir amb sarna, giardies i cucs. Al carrer Galicia em van cobrar fins i tot per les proves, quant la seva obligació era donar-me una gossa sana. Vaig pagar amb molt de gust les factures del veterinari privat, perquè estimo la meva gossa, pero allà no hi torna ni de visita!

  3 8
  Informe
 • Eva Dimarts, 05 Gener 2016 08:48

  No al tancament! Com podem ajudar?

  8 1
  Informe
 • Cris lluch Dimarts, 05 Gener 2016 04:32

  Amb el "bla-bla-bla" el Sr Alcalde li donarà la volta al tema perque sembli que tancar el centre a Mataró era la millor opció.
  S'equivoca il.lustrissim, a Mataró, la gent és molt coherent i culta. A les properes, Com tenim memoria, recordarem aquesta gran idea i jo personalment en penso fer una bona escampada via reds.
  Sap qui era Gandhi??

  5 1
  Informe
 • Marina Dimarts, 05 Gener 2016 01:14

  Totalment en contra del tancament. Sóc de Barcelona i he adoptat dos gosses a l'SPAM, el tracte genial.

  10 2
  Informe
 • Gossos abandonats Dilluns, 04 Gener 2016 23:33

  L'existència de gosseres, com l'existència de presons, és la prova que hi ha gent que infringeix la llei o que abandonen els seus animals -que també és una infracció-.
  S'ha d'evitar l'abandonament impune dels animals. Qui l'abandona, que pagui el manteniment del gos fins que sigui adoptat. No ho hem de pagar els ciutadans que ens comportem amb els nostres animals, ni els ciutadans que no en tenen.
  Però, ¿com ho sabem qui és el salvatge que ha abandonat el gos? Amb el xip.
  ¿I quantes actuacions ha fet la Policia Municipal durant el 2015 per comprovar que els gossos estiguin censats i amb el xip? Cap ni una.
  La policia municipal també incompleix la llei, la que l'obliga a vetllar pel seu compliment.
  Si la policia municipal no fos tan negligent amb el seu deure, el problema de la gossera de Mataró no seria tan gros.

  8 4
  Informe
 • Animalitos Dilluns, 04 Gener 2016 22:46

  Totalmente de acuerdo con la opinion de Feliu, primero deben de solucionarse problemas que son más prioritarios como la geta de la personas que toma decisiones como esta, seguro que si analizamos donde van a parar nuestros impuestos nos dariamos cuenta de como se deciden "las prioridades" Pobres animales, dependen de nosotros por la forma de vida que llevamos y encima poco que hacemos se lo quitamos. QUE TRISTE!!

  7 1
  Informe
 • ingrid Dilluns, 04 Gener 2016 22:19

  No al tancament de la gossera de Mataró

  8 1
  Informe
 • M Angels Dilluns, 04 Gener 2016 22:08

  Dessitjo que arribeu aun acord per poder tenir marge i trobar un nou emplaçament. Vam adoptar un gatet i estem molt agraits pel tracte del personal abans i despres. Us recolçarem sempre que podem.

  7 1
  Informe
 • Maria Rosa Ros Duran Dilluns, 04 Gener 2016 21:53

  He adoptat dos animalets ,una gosseta i un gat persa de la Protectora de Mataro, fan una feina excelent . No em puc creure que la vulguin tancar.
  NO AL TANCAMENT.

  10 1
  Informe
 • Gemma Dilluns, 04 Gener 2016 20:57

  Però si el mateix ajuntament diu que es per unes instal•lacions esportives noves!!
  Au va!!! Si mai han tingu interés pels peluts! Només fa falta veure en quina situació estem els habitants de Mataró!! (Debem ser dels meus guarros de Catalunya, perqué la totalitat dels nostres impostos va per bosses i neteja, i els de les altres ciutats també però amb un cost inferior per tant, son més nets).
  A Cal Pilé no hi caben tots i al del Consell Comarcal més de lo mateix a no ser que es facin millores. Així que Srs. de l'Ajuntament no ens deixin en evidència un cop més, i no ens treieu una de les coses que ens omple d'orgull de Mataró.
  Ho heu fet molt malament i no les vacances de Nadal ens fan evadir el tema

  10 2
  Informe
 • Elena Dilluns, 04 Gener 2016 20:28

  Fa anys que col-laboro amb l'SPAM, primer com mainadera i llavors com a padrina. Ara visc a la Garrotxa i continuo tenint apadrinat algun gosset de l'SPAM. No em puc imaginar Mataró sense aquest símbol de voluntariat i tasques portades amb il-lusió, companyarisme i amor per part dels professionals de la Protectora i tota aquesta gent com jo que voluntariament hem lluitat i lluitem per a aquesta institució de bé públic per a la ciutat i un símbol arreu de Catalunya.

  13 1
  Informe
 • eduard i judit Dilluns, 04 Gener 2016 20:14

  Els meus 2 gats son de la protectora de Mataro. Gracies Spam. Aneu a la merda els del Ajuntament. Colla de .... imagineu (paraules del meus gats) per vosaltres.
  Novament gracies Spam. No al tancament.

  12 1
  Informe
 • Karin mancilla Dilluns, 04 Gener 2016 19:19

  No al cierre de la perrera municipal

  10 2
  Informe
 • ANGELS DURAN MASSAGUER Dilluns, 04 Gener 2016 18:15

  Quanta més informació rebem, més clar tenim la desidia de l`Ajuntament (no solsament de l`Alcalde) recordem que és una Sociovergència. Fa pena tenir un
  Ajuntament tan curt de miras......però ja s`ho trobaran a les propreras Eleccións.Només es recordan de nosaltres en les Campanyes Electorals i van molt equivocats es amb els seus fets amb el es guanyen els vots.Jo m`en recordaré.........

  14 2
  Informe
 • Marina Garcia Dilluns, 04 Gener 2016 17:43

  Es una vergüenza que quieran cerrarla. Los pobres animales no tienen la culpa de nada. Por favor luchemos para que siga esta protectora abierta porque la verdad que están super bien cuidados. Yo tengo dos perros que son hermanitos los únicos que quedaban de una manada adoptados de esta protectora. NO AL CIERRE!!!!!!!

  12 2
  Informe
 • Isabel Dilluns, 04 Gener 2016 17:41

  No al tancament de la gossera. Ja sabem que a Mataró hi han altres prioritats i problemes per resoldre, però aquest també és molt important. Jo sóc voluntaria hi ho veig que els animals estan molt ben cuidats. Per favor poseu una mica de voluntat senyors de l'Ajuntament.

  13 2
  Informe
 • Juana Bauló Dilluns, 04 Gener 2016 17:20

  No al tancament!!!

  13 2
  Informe
 • LOU Dilluns, 04 Gener 2016 16:24

  No al tancament de las instalacions, fan una tasca admirable! Jo soc de Parets i vaig adoptar una gossa del SPAM, els animals estan molt ben cuidats.

  18 2
  Informe
 • merce Dilluns, 04 Gener 2016 16:15

  Totalment en contra del tancament

  17 2
  Informe
 • feliu Dilluns, 04 Gener 2016 16:04

  La perrera del consell no queda tan lejos y es un servicio que se usa esporádicamente y donde puede mantenerse el servicio actual a la espera de una nueva perrera , en nuestra ciudad hay otros problemas que también deben solucionarse prioritariamente , saludos

  10 27
  Informe
 • tura baucells colom Dilluns, 04 Gener 2016 14:46

  Estic amb vosaltres.
  NO AL TANCAMENT DE LA GOSSERA I LA GATERA!!!

  23 2
  Informe

Publiqueu un comentari!

Advertència de privacitat i condicions generals d'ús.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: