El Tecnocampus estrena un nou centre local de dades de nova generació

El nou equipament vol donar servei a institucions i empreses de tot el territori, especialment del Maresme

  • Redacció
  • Dilluns, 28 Desembre 2015 11:18

Centre dades Tecnocampus

El Tecnocampus ja disposa d’un centre local de dades de nova generació. A partir d’ara, aquelles empreses que ho sol·licitin podran disposar d’un centre que els permetrà desenvolupar els seus negocis al núvol. Es tracta d’una sala tècnica de 60 metres quadrats amb 30 armaris on s’ubicaran els servidors i serveis de telecomunicacions. El subministrament elèctric, el clima i les telecomunicacions garanteixen l’alta disponibilitat dels serveis ubicats en aquest centre. La licitació, oberta per a la gestió dels serveis a les empreses, ha de permetre dissenyar i oferir un catàleg de productes per a la millora i competitivitat de les empreses del parc i el territori.

El centre local de dades de nova generació del TecnoCampus és una infraestructura cofinançada pel programa operatiu Feder Catalunya 2007-2013, i permetrà la provisió de serveis d’informació, gestió de dades i telecomunicacions de l’Ajuntament de Mataró, i a les empreses i institucions del territori que ho sol·licitin. El nou equipament amplia els serveis que ja s’ofereixen al Tecnocampus i se suma als tres centres universitaris adscrits a la Universitat Pompeu Fabra, al viver d’empreses del parc tecnològic i a les empreses que ja hi estan instal·lades.

La clara vinculació de les noves instal·lacions del parc amb el territori, especialment la comarca del Maresme, i la participació comarcal, a través dels diferents òrgans de govern de la Fundació, permetrà ampliar l’oferta de serveis i infraestructures a tota la comarca, amb el desplegament del projecte ITCat, i la connexió de totes les seus de les administracions locals a una xarxa de fibra òptica, que permetrà ubicar els servidors i l’espai per emmagatzemar al centre local de dades de nova generació.