ICV presenta una denúncia contra De Dòria basant-se en ‘Desmuntant Laietana’

Els ecosocialistes consideren que l'audiovisual demostra que va mentir en seu parlamentària i que els treballadors de la Caixa van rebre pressions

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 24 Desembre 2015 09:20

ICV denúncia

ICV ha presentat als Jutjats d'Instrucció de Mataró una denúncia contra l'exdirector general de Caixa Laietana, Pere Antoni De Dòria, davant d'indicis de delictes "d'estafa i informació privilegiada" en la venda de participacions preferents i deute subordinat. Els ecosocialistes han fet la denúncia basant-se en el documental ‘Desmuntant Laietana’, emès per TV3 ara fa uns mesos. Consideren que l'audiovisual demostra que De Dòria va mentir en seu parlamentària i que els treballadors de Caixa Laietana van rebre pressions per vendre preferents i subordinades propietat de la família De Dòria Cabot. El secretari general d'ICV, Josep Vendrell, demana a la justícia que l'exdirector general no quedi impune.

La denúncia constata que entre gener i novembre de 2011 es van donar ordre internes per vendre participacions preferents i obligacions subordinades dels membres de la família De Dòria Cabot per un total de 877.467,04 euros, al 100% del seu valor nominal. El gruix de les operacions va tenir lloc durant el primer semestre de l'any 2011.

'Desmuntant Laietana', la prova

El text considera que "existeixen indicis de delicte en l'ús d'informació privilegiada per part del senyor De Dòria, i que va portar a que existís més rapidesa i celeritat per tal que els seus títols de participacions preferents i deute subordinat i els de la seva família es col·loquessin més ràpidament en el mercat, prevalent-se de la seva qualificació professional, amb una trajectòria de trenta anys en el sector bancari, que li van permetre fer servir totes les seves influències i coneixements de què disposava”.

Per fer aquesta acusació es basen en el documental ‘Desmuntant Laietana’, elaborat per la productora Clack i emès a TV3 ara fa uns mesos. Els ecosocialistes consideren que l'audiovisual demostra que "De Dòria va mentir en la comissió d'investigació del Parlament de Catalunya dedicada a les irregularitats comeses a les caixes d'estalvis catalanes, doncs va afirmar que no era cert que s'haguessin produït les vendes de títols en propietat de familiars seus (preferents i subordinades), en resposta a una pregunta del llavors diputat d'ICV-EUiA Josep Vendrell. En el documental, el propi senyor De Dòria reconeixia que sí s'havien fet les vendes. Al mateix documental, una ex treballadora de Caixa Laietana va declarar que va rebre pressions per vendre aquests títols propietat de la família De Dòria Cabot”.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: