La Fundació El Maresme celebra 50 anys de feina per la integració

L’entitat planteja un any d’activitats amb les Dissantes i l’inici de la construcció d’una nova llar-residència com a plats forts

  • Mireia Biel
  • Dilluns, 07 Desembre 2015 10:36

Logo Fundació El Maresme 50 anys

L’any 2016 estarà marcat per la celebració dels 50 anys de la Fundació El Maresme que, amb mig segle de vida, té ganes de repassar la trajectòria, però també de pensar en el futur. El passat 3 de desembre, Dia Mundial dels Discapacitats, l’entitat va presentar en roda de premsa un calendari replet d’activitats per commemorar l’aniversari. El director de la Fundació El Maresme, Albert Vidal, va presentar les principals iniciatives, marcades pel canvi de logotip durant un any, amb en Santi de protagonista “perquè el groc és llum i alegria i el seu somriure representa la il·lusió amb què mirem endavant”.  

Les Dissantes seran un dels plats forts dels 50 anys, però no l’únic. La Fundació El Maresme posarà la primera pedra per a la construcció d’una nova llar-residència a l’Avinguda Gatassa i iniciarà el Servei Tutelar per a les persones amb discapacitat que es quedin soles, dues grans apostes necessàries que ja feia temps que l’entitat volia impulsar.

Visibilitat social

A més a més, tal com va explicar Vidal, a l’abril s’inaugurarà una exposició de fotos sobre “la inclusió social i la història de l’entitat” que comptarà amb fotògrafs professionals i d’altres de singulars. El mateix mes d’abril, sortirà la col·lecció de contes d’en Santi, un recull de quatre edicions que volen “fer arribar a les 200 escoles de la comarca”. I poques setmanes després, els Capgrossos de Mataró destaparan el capgròs d’en Santi.

El ‘Jo sóc com tu’ és l’eslògan de la Fundació El Maresme, però també s’ha convertit en la frase que acompanya en Santi. Un binomi, el d’en Santi i el ‘Jo sóc com tu’, que ha ajudat a donar visibilitat social a la tasca de la Fundació El Maresme. És en aquest sentit que Jaume Calsapeu, pare d’una de les usuàries, considera que “aquesta presència ens ha ajudat a obtenir una major projecció de les nostres finalitats socials” i, en conseqüència, ha deixat enrere “una forma de treballar de portes endins”. Aquestes portes obertes són les que impulsen a dissenyar un calendari d’activitats ampli i variat i que servirà també per “valorar la lluita i l’esforç d’haver anat conquerint petits espais”.