1.700 números d'història

El Tot Mataró i Maresme va néixer l'any 1981 i des de llavors no fa faltat a la cita setmanal amb els seus lectors

  • Mireia Biel // Fotos: arxiu
  • Divendres, 04 Desembre 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, capçalera portades

La història del Tot Mataró es remunta a la Fira de l’any 1981, quan sortia al carrer ‘Espais 7’, un dels primers setmanaris gratuïts del Maresme i de Catalunya. Fernando Rodríguez i el seu soci, Albert de Barberà van tirar endavant aquell projecte que al cap de quatre mesos ja seria batejat com ‘El Tot Mataró i Maresme’. El format de la revista era novetat, ja que era gratuït i es finançava mitjançant la publicitat, un binomi aleshores poc comú.
Ja són 1700 els números que han apropat als lectors tota l’actualitat vinculada amb la política, els serveis públics i els esdeveniments culturals de la ciutat. 1700 números que han ajudat a reforçar la identitat de la revista, que ha estat capaç de generar certàmens destacats al calendari com el ‘Mataroní de l’Any’ o el Cartell Alternatiu de Les Santes. 1700 revistes en paper que han sortit puntualment els divendres i que arriben a milers i milers de lectors, convertint ‘El Tot’ en el setmanari més llegit de Catalunya.

Iniciatives com el Mataroní de l'Any o el Concurs del Cartell Alternatiu de Santes han reforçat el paper del Tot a la ciutat

totmataro.cat

Però totes aquestes xifres tampoc es podrien entendre sense la presència d’El Tot a Internet i a les xarxes. L’any 2001 naixia portalmataro.com, un espai virtual orientat al comerç i als serveis que més endavant es convertiria en el totmataro.cat, un dels portals informatius de referència de la comarca, que avui aposta per la immediatesa i els nous formats multimèdia. I amb una voluntat clara de ser cada vegada més 'a prop teu'.

Ciutat 2014/2015, xarxes socials el tot
També a internet i a xarxes socials
El Tot Mataró i Maresme també és líder a Internet. Les xarxes socials han revolucionat les rutines periodístiques, però El Tot ha sabut adaptar-s’hi i compta amb més de 7.000 seguidors a Facebook i més de 7.100 a Twitter, des d'on es comparteix dia a dia les notícies de la capital i tota la comarca del Maresme.
Aquestes xifres de followers són una clara demostració de seguiment i confiança dels lectors, que consulten les notícies del dia a través d’aquestes noves eines, a qualsevol hora i des de qualsevol lloc. I que, alhora, ha ajudat a cobrir esdeveniments com la Festa Major de Les Santes al minut.