Canviem de cara per ser més a prop teu

El Tot Mataró renova la seva imatge coincidint amb el número 1.700, a punt de celebrar els 35 anys de compromís amb els mataronins

  • Cugat Comas // Foto: Anna Aluart
  • Divendres, 04 Desembre 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, maqueta nova ciutat

El Tot Mataró que esteu llegint en aquests moments és el que fa 1.700, una xifra prou rodona perquè des de l'empresa degana de la comunicació local s'aposti per una renovació completa de la imatge.
El Tot canvia la seva maqueta, renova les seves tipografies i aposta per un llenguatge visual molt més modern just a les portes de celebrar els seus 35 anys, l'edat en què –se suposa– s'esllangueix la joventut i comença la maduresa. És en aquest trànsit, però, que després de més de set anys amb un mateix patró, el Tot canvia i ho fa per ser de més servei als milers de mataronins/nes i maresmencs que se'l fan seu cada divendres.
'El Tot Mataró, a prop teu' és l'eslògan propi de la capçalera. Ara toca canviar de cara per complir amb la inscripció: per això canviem de cara, per a ser més a prop teu.

Canvi integral

El procés de renovació de la imatge del Tot Mataró ha durat alguns mesos i porta el segell de Joan Guillén, el cap de disseny de l'empresa. Guillén ha liderat el canvi, que abraça des d'aspectes més tècnics a un nou rostre que es fa evident en cada pàgina de la publicació. Des de la portada i el propi logotip de l'empresa fins als continguts setmanals, les notícies o reportatges, els serveis o el mateix Tot Esport.

Guillén explica que "el principal canvi és que visualment els continguts i la publicitat ja no xoquen, no competeixen sinó que hem donat una personalitat global al producte en el qual el text guanya entitat i, a la vegada, la publicitat destaca. Hem buscat una paginació més neta i separada, que faci de bon llegir en el global del Tot". Ara toca als lectors avaluar-ho.

"Que la revista es llegeixi millor, amb una lectura més relaxada ha estat el gran objectiu", explica Guillén

Ciutat 2014/2015, maqueta tot esport
Més moderna, més imatges i més llegible
La nova imatge del Tot Mataró treballa amb unes tipografies totalment noves i de menys de cinc anys de vida: "Hem prioritzat que totes les tipografies siguin actuals, que facilitin la lectura i que tinguin una imatge moderna i relaxada", explica el dissenyador. Aquesta "llegibilitat" ha estat la màxima que ha guiat el redisseny i arriba també al suplement esportiu setmanal El Tot Esport que adquireix una imatge molt més de diari esportiu a l'ús, sense perdre la personalitat pròpia històrica. Un altre objectiu era, segons Guillén "prioritzar la imatge, donar-li més importància i pes a les fotografies en el si de la paginació". L'objectiu, en resum, és una revista més moderna, amb més imatges i més llegible.