Més de 4 milions de quilos recaptats

El Gran Recapte és tot un èxit i allargarà les tasques de classificació dels productes recollits fins a meitat de mes

  • Redacció-ACN
  • Dimecres, 02 Desembre 2015 12:36

gran recapte 

Els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya estimen, amb les dades provisionals recollides, que el Gran Recapte va superar els 4 milions de quilos d’aliments bàsics. Aquesta xifra provisional fa preveure que aquesta setena edició assolirà una xifra final similar o superior a la que es va arribar a la passada edició, quan se'n van recollir més de 4,6 milions.

Aquest primer balanç recull les dades de Girona, Tarragona, Lleida, dels delegats comarcals de Barcelona i s’hi sumen els aliments rebuts al magatzem de Barcelona i part dels que encara resten en els establiments i les plataformes logístiques dels mercats i les cadenes de distribució. Dilluns mateix havia de començar la distribució dels primers aliments classificats.

Gran cooperació

En un comunicat, el Banc dels Aliments ha destacat que assolir la fita dels 4 milions de quilos "ha estat possible gràcies a la participació dels milers de ciutadans que han fet les donacions d’aliments i als voluntaris que han fet possible la campanya". Les xifres finals encara no s'havien donat al tancament d'aquesta edició però s'esperava que pugessin de forma notable.

gran recapte

D'efecte immediat

La classificació dels aliments provinents de la ciutat i de la rodalia de Barcelona es fa en una nau cedida pel Parc Logístic de la Zona Franca. Per facilitar el transport dels voluntaris es va habilitar un servei d’autocars, cedits per l’empresa Moventia, que enllaça la seu del Banc dels Aliments de Barcelona amb la nau.

Alguns dels aliments recaptats, i que ja estan classificats, es van poder començar a repartir a les entitats col·laboradores dels Bancs dels Aliments, a partir del passat dilluns 30 de novembre.