La solidaritat de Mataró, a prova amb el Gran Recapte

El Banc dels Aliments vol batre el rècord de recaptació aquest cap de setmana

  • Redacció// Fotos: Anna Aluart
  • Divendres, 27 Novembre 2015 00:00

Ciutat 2014/2015, Gran recapte 1
Malgrat el titular que encapçala aquesta notícia, res ni ningú ha de posar a prova la solidaritat de Mataró. La capital del Maresme és un exemple d’implicació en causes solidàries i bona prova en són la gran acollida que sempre tenen les activitats que s’organitzen a aquest efecte. Entitats del tercer sector com Càritas sovint demanen la implicació de la ciutadania i la reben. Les marxes i caminades solidàries són dels actes més massius de l’any i tenyeixen del color que toca diversos diumenges del calendari, com aquest darrer amb la marxa de la Salut Mental. L’empremta de les campanyes de Mà Oberta és inesborrable i mai falten iniciatives pròpies o adhesions a aquelles que es fan en àmbit nacional.

Una de les més importants, en l’àmbit català, és la del Banc dels Aliments i el Gran Recapte que, anualment, convoquen a les portes de la campanya de Nadal. I aquest 2015 volen batre rècords, de nou.

Superar l’any passat

El 27 i 28 de novembre milers de voluntaris d’arreu de Catalunya es mobilitzaran per fer la setena edició del Gran Recapte que, un any més, es proposa “recaptar el màxim d’aliments bàsics de llarga durada”. Enguany, els quatre bancs d’aliments de Catalunya es proposen arribar als 25.000 voluntaris per poder cobrir els 2.500 punts de recollida habilitats en mercats i supermercats i superar les 4.686 tones de queviures de l’any passat. En aquesta edició es demana, especialment, llet, oli, llegums cuits i conserves de peix o carn.

Ciutat 2014/2015, Gran recapte 2

A més de recollir aliments, el Gran Recapte es proposa “sensibilitzar sobre la situació d’exclusió social que pateix el 20% de la població a Catalunya, agreujada per la crisi econòmica dels darrers anys”. En aquesta edició es comptarà amb la col·laboració d’empreses com i Integra2 i Azkar, que oferiran els seus serveis de transports per dur els aliments des dels punts de recollida fins a les naus cedides on es farà la classificació de queviures.

Un any més, les cadenes d’alimentació cediran els espais en les seves botigues per ubicar els punts de recollida a més de donar suport logístic i fer donacions addicionals d’aliments per a completar les donacions dels seus clients.

11.700 banyeres

Danone col·laborarà amb la donació de iogurts, posant en marxa una campanya de sensibilització i promovent recollides entre els seus empleats. A més, donarà les gairebé 11.700 banyeres de cartró que s’ubicaran als punts de recollida. També l’empresa Cartonajes Petit donarà una part de les caixes i banyeres. La classificació dels aliments rebuts al Banc dels Aliments de Barcelona es farà en una nau industrial cedida pel Parc Logístic de la Zona Franca.