Guifi.net rep un premi de la Comissió Europea

El guardó els reconeix com a millor iniciativa per la Banda Ampla de nova generació

  • Redacció
  • Divendres, 20 Novembre 2015 12:19

Guifi.net

La Fundació Guifi.net ha estat guardonada amb el premi a millor iniciativa per la Banda Ampla de nova generació que atorga la Comissió Europea. El premi és un reconeixement al model de Banda Ampla que Guifi.net ha desenvolupat i que es considera de referència per a la inspiració de molts altres projectes similars.

Com a fets destacats en els darrers anys, Guifi.net ha fet arribar Internet a prop de cent mil persones mitjançant la Xarxa de Comuns des d’unes 30.000 llars i ubicacions diverses. La majoria dels punts que Guifi.net ha connectat són a Catalunya, però també ha actuat a la Península Ibèrica i ha col·laborat en altres iniciatives de la resta del món. A més a més, Guifi.net ha desplegat la fibra òptica a zones urbanes i rurals.

La Fundació privada per a la Xarxa Oberta, Lliure i Neutral, Guifi.net és una organització no governamental, sense obediència política i sense ànim de lucre ni conflicte d'interessos amb els participants que promou i gestiona la Xarxa de Comuns. Guifi.net s’ha convertit en poc temps en un dels majors intercanviadors de trànsit al punt neutre de Catalunya (CATNIX).