300 persones es concentren davant l’Ajuntament en record de les víctimes de París

L’Alcalde David Bote va fer especial esment a la ciutat francesa agermanada Créteil

  • Marta Gómez
  • Dimarts, 17 Novembre 2015 10:55

minut silenci

Més de 300 persones es van aplegar ahir, dilluns 16, davant de l’Ajuntament de Mataró per mostrar el seu rebuig als atemptats terroristes del passat divendres a París. L’acte, convocat per l’Ajuntament a través de les xarxes socials, va estar presidit per una gran bandera francesa amb un crespó negre. A més, es van repartir fulletons amb el missatge #JeSuisParís. Diferents grups polítics així com el govern i l’Alcalde de Mataró, David Bote, van ser presents durant tot l’acte que no va durar massa minuts. “París ha viscut un acte de violència extrema”, va sentenciar Bote. “No hi ha justificació, ni política moral ni religiosa que doni arguments per matar ni ferir a cap persona innocent”, continuava l’alcalde abans de produir-se el minut de silenci. En el seu curt i intens discurs Bote va voler deixar clares dures idees: “solidaritat amb els ferits i les famílies que han perdut la vida” i que “mai més ens hàgim de tornar a trobar per aquest motiu”. “Que s’acabi aquesta bogeria violenta i que tothom pugui viure en pau i llibertat”, aclamava Bote.

Agermanament francès

La ciutat de Mataró està agermanada des de fa molts anys amb la ciutat francesa de Créteil, situada als afores de la mateixa ciutat de París. La preocupació pels agermanats, segons Bote, ha estat alta i el consistori ja té preparades cartes de condol per l’Alcalde de Créteil i l’Alcaldessa de París que enviarà aquesta mateixa setmana. “També hem enviat a Créteil la imatge dels castells de diumenge que van desplegar la bandera francesa”.

Democràcia i tranquil·litat

Després del minut de silenci i la interpretació d’una peça musical per part de l’Escola Municipal de Música de Mataró l’alcalde David Bote va dirigir-se als mitjans de comunicació llançant un missatge de tranquil·litat: “les institucions i els cossos de seguretat del nostre país responen i estan preparats, podem estar tranquils”. Bote també va fer una crida a la confiança en la democràcia: “tots els que creiem en la democràcia i en els valors democràtics d’Europa. Són uns valors tan antics que els seguirem defensant”.