Entitats i institucions celebren juntes el Dia Internacional contra la violència vers les dones

El dia 21 se celebrarà un acte de rebuig sota el lema ‘Donem veu al teu silenci’

  • Redacció
  • Dimarts, 17 Novembre 2015 10:24

Dia de la Dona

Mataró se suma al Dia Internacional contra la violència vers les dones. Entitats i institucions han unit esforços per confeccionar un programa d’actes que ajudi a fer d’aquest dia una jornada amb ressò entre la ciutadania i que, per tant, contribueixi a fer visible que la violència masclista encara existeix, i permeti sensibilitzar i implicar tota la societat per aconseguir eradicar-la.

‘Canviem-ho’ és el lema del programa d’activitats que entitats i Ajuntament han elaborat conjuntament. Prop d’una quinzena d’actes entre tallers, xerrades i exposicions es duran a terme entre el 13 i el 30 de novembre de la mà de diverses associacions que treballen a favor de la dona.

Rebuig frontal

Un acte de rebuig el dia 21 a les sis de la tarda a la Plaça Santa Anna centra el programa. ‘Donem veu al teu silenci’ és l’eslògan de l’acte, organitzat per les entitats presents al Consell municipals d’Igualtat Dona-Home i que organitza la lectura del manifest ‘No morim, ens maten’, a més a més de la pintura d’un mural, un recital de poemes o una acció teatral, entre altres.

L’acte institucional tindrà lloc el mateix dia 25, data en què es commemora el Dia Internacional contra la violència vers les dones. Serà davant de l’Ajuntament, a les sis de la tarda, quan l’escriptora mataronina Care Santos, llegirà el manifest i on també es podrà gaudir de música, dansa i una mostra de cartells contra la violència masclista. L’edifici lluirà una lona a la façana que també expressarà el rebuig contra la violència vers les dones. Per tancar el mes d’activitats, el Centre Cívic Cabot i Barba programa una Jornada tècnica el dia 27, adreçada a professionals i que abordarà els recursos d’intervenció integral contra la violència masclista del territori.