Un treball sobre la Guerra de Successió a Arenys guanya el Premi Iluro

Francesc Forn és l'autor de l'obra guanyadora, 'La Marina de Llevant durant la Guerra de Successió. El Corpus de 1714'

  • Redacció
  • Dimecres, 18 Novembre 2015 00:00

Premi Iluro 2015

'La Marina de Llevant durant la Guerra de Successió. El Corpus de 1714' de Francesc Forn i Salvà és l'obra guanyadora del 57è Premi Iluro de monografia històrica que es va entregar el dimarts 17 al vespre a la sala d'actes de l'Ateneu de la Fundació Iluro i que està dotat amb 4.500 euros.

Forn és un historiador vinculat al Museu Arxiu d'Arenys de Munt i ha coordinat la revista d’història local 'Arennios', així com diversos llibres publicats. A 'La Marina de Llevant durant la Guerra de Successió. El Corpus de 1714' hi analitza els anys de la guerra a la Marina de la Selva a partir de la troballa d'unes restes òssies a Arenys de Mar el 2001 que l'autor identifica amb represaliats de les tropes borbòniques.

El jurat atorga un accèssit

A més a més, el jurat format per sis historiadors d'arreu del territori ha atorgat un accèssit al treball 'Rock i cultura pop a Mataró', obra d'Enric Puig i Giralt, una visió implicada que fa un repàs dels canvis socioculturals, inherents a la irrupció de les noves tendències musicals i que aporta documentació sobre els grups, els locals i els ambients mataronins que van prendre part d'aquest moviment.

Set treballs optaven al premi de recerca històrica, que el 2014 va quedar desert. El guardó incorpora novetats enguany, com la completa digitalització del treball guanyador i l'accés obert de totes les obres publicades fins al moment. L'acte, presidit per l'alcalde de Mataró, David Bote, va acollir també una conferència a càrred de Flocel Sabaté sobre l'articulació territorial de les terres del Maresme al llarg de la Baixa Edat Mitjana i la seva basculació cap a la demarcació barcelonina arran d'interessos econòmics.