La biblioteca que va donar a conèixer el barri

La Pompeu Fabra celebra aquest mes la seva majoria d’edat: 18 anys

  • Redacció
  • Dijous, 12 Novembre 2015 16:33

Ciutat 2014/2015, biblioteca Pomeu Fabra

Pot sonar cru però és ben cert. Molta gent de Mataró desconeixia on parava Peramàs-Esmandies fins que va ser “el barri de la biblioteca”, i d’això en fa 18 anys. La primera biblioteca pública de la ciutat –durant 15 l’única de la ciutat– va col·locar en el mapa la Plaça d’Occitània i va generar molt moviment al voltant d’un equipament sense el qual és impossible de concebre el que és avui en dia aquest barri.

Per a celebrar-ho l’equipament ha organitzat diferents activitats amb els usuaris i habituals lectors dels llibres de les seves prestatgeries. L’acte central de la celebració serà el 19 de novembre, a les 19 h, al Teatre Monumental.
En aquest acte el protagonista serà el periodista i escriptor Màrius Serra. Serra ha estat l’escollit pel Club de Lectura que organitza periòdicament el cicle de trobades amb escriptors ofert per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, que també inclou la biblioteca mataronina en qüestió.

L’acte de celebració s’emmarca també dins de l’Any de les Biblioteques, declarat pel Govern de la Generalitat, coincidint amb el primer centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars que va posar en marxa la Mancomunitat de Catalunya.

Pels 18 anys també s’ha previst fer “L’hora del conte” especial el dimarts 17 de novembre amb “L’amic”, a càrrec de Pengim-penjam.