“L’aparcament és un problema”

Parlem amb Maria Àngels Batlle, propietària fa 30 anys d’Òptica Catalunya

  • Redacció
  • Dijous, 12 Novembre 2015 16:13

Ciutat 2014/2015, Maria Angels-optica mataroCom està el barri?

Molt bé. Sempre ha sigut un barri molt bo perquè està molt a prop del centre, no és un barri perifèric. És el primer barri que trobes quan surts del centre, un barri bonic amb cases maques i carrers amples, amb força oferta comercial i prou equipaments. Tenim la primera biblioteca pública que va tenir la ciutat.

Què creus que li manca?

Necessitem neteja tot i que des de l’Ajuntament s’està fent un esforç important. Falten més activitats, que es descentralitzi tot el que es fa a la Plaça de Santa Anna i que vinguin a la Plaça Occitània o a la Plaça Catalunya. També manca aparcament, una reivindicació de fa molts anys. És un problema.

Què passa amb l’aparcament?

Hi ha molts aparcaments als blocs de pisos privats però necessitem alguna mena de gestió per part de l’Ajuntament per incentivar l’ús de totes aquestes places de pàrquing que es van crear amb la construcció del barri ara fa 40 anys. Si estalviessin l’impost de circulació als que tenen places, per exemple, incentivarien que més gent aparqués en pàrquings i hi hauria més places a la superfície.

La manca d’aparcament influeix en els negocis?

Evidentment. A la Plaça Catalunya per exemple que no es pot donar la volta i no té bon accés del trànsit els negocis no funcionen tant bé, sobretot la part alta de la plaça. Si no hi ha rotació de cotxes, no hi ha rotació de gent i els negocis s’en recenteixen.

La circulació és complicada doncs.

Sí. He tingut un client que m’ha dit que venia amb tren des de Vilassar perquè mai troba aparcament. Ja no sé si tornarà.

Què destacaries del barri?

És un barri molt esponjat, amb cases no gaire atapeïdes i de construcció relativament nova. Té molts espais verds i és proper al centre. De fet, sense moure’t del barri hi trobes de tot perquè l’oferta comercial és molt completa. I és un barri molt segur per viure-hi.