Ajuntament, Unió de Botiguers i Gremi d’Hostaleria junts per encendre els llums de Nadal

Han enviat una carta conjunta a tots els comerços per demanar col·laboració en el pagament dels llums

  • Marta Gómez
  • Dilluns, 09 Novembre 2015 00:00

Els llums de Nadal

Unió de Botiguers (UBM) ha estat l’encarregada de gestionar, des de fa molts anys, els llums de Nadal dels principals carrers del centre de Mataró. La seva reivindicació històrica de demanar la col·laboració de tots els comerços per poder fer-ho possible, sembla que aquest any podria haver canviat. I és que finalment l’Ajuntament de Mataró i el Gremi d’Hostaleria s’han unit en aquesta lluita de la UBM i, conjuntament, han emès una carta a tots els comerços signada pels presidents de les entitats i el ja ex regidor de Promoció Econòmica, Miquel Rey. Aquesta ajuda en la gestió de la Unió de Botiguers des de l’Ajuntament la veuen molt favorable, ja que, en paraules de Rey, “sempre han estat sols intentant convèncer tothom”. La mesura vol aconseguir que la majoria de comerços que se situen en els carrers amb la il·luminació de Nadal, facin una petita aportació econòmica, ja que “ells també en gaudeixen”, puntualitzava Rey en declaracions al Tot Mataró dijous passat. L’aportació que es demana per sufragar les despeses de corrent i muntatge va d’entre 90 i 150 euros en funció del carrer i els comerços.

Davant la polèmica que hi ha hagut a la ciutat de Barcelona en plantejar la possibilitat d’ajornar l’encesa dels llums, l’Ajuntament de Mataró ha assegurat que la ciutat en cap moment ha contemplat aquesta mesura d’estalvi. A més a més, Miquel Rey va assegurar que “el que gasten els llums de Nadal que funcionen amb leds des de fa anys, comparat amb el consum que té la il·luminació urbana és del tot ridícul”. Rey afegia: “És veritat que vam mirar de trobar un possible patrocinador i ens vam plantejar que Endesa pagués el corrent, però tota la campanya de Nadal no arribava als 1.000 euros i ho vam descartar”.

 

Els llums s’encendran l’última setmana de novembre o la primera de desembre, data encara per concretar, i es retiraran passat el dia de Reis, el 6 de gener.