Un centenar d’establiments de 19 municipis, presents a les Jornades Gastronòmiques del Bolet

Restaurants, carnisseries i pastisseries elaboren receptes boletaires

  • Mireia Biel // Foto: cedida
  • Dijous, 05 Novembre 2015 11:50

Ciutat 2014/2015, Plat Jornades bolets

Restaurants, fires, mostres, exposicions. I bolets. Una equació d’èxit en la que establiments gastronòmics, ajuntaments i entitats han unit esforços per dissenyar un programa d’activitats que posi el bolet maresmenc al centre d’atenció des del passat 22 d’octubre i fins al 30 de novembre.

Més de cent establiments

El Consell Comarcal i el Consorci de Turisme de la Costa Barcelona-Maresme impulsen un any més les Jornades Gastronòmiques del Bolet al Maresme, un certamen en què més d’un centenar d’establiments gastronòmics de 19 municipis de la comarca participaran preparant plats i receptes fetes amb bolets.

Ja fa anys que les Jornades Gastronòmiques del Bolet se celebren anualment al llarg del mes de novembre i s’han consolidat com una iniciativa que permet reivindicar les iniciatives locals i els productes de proximitat, 100 per cent del Maresme.

I és que a la comarca hi ha més de 700 espècies catalogades de bolets que carnisseries, restaurants i fins i tot forns i pastisseries utilitzaran per a cuinar receptes boletaires. A Mataró, hi ha set establiments gastronòmics que s’han sumat a les jornades i que, per tant, oferiran menús amb plats elaborats amb els bolets de temporada: La Girella, Restaurant l’Harmonia, Restaurant Pizzeria Portobello, Can Manolo, Trattoria Il Colosseo, Bocca Restaurant i Restaurant Nou-Cents.

Opuscle amb receptes

Les jornades gastronòmiques van acompanyades de fires, mostres, xerrades i exposicions. Per exemple, a Caldes d’Estrac s’organitza una boletada popular, Premià de Dalt prepara una exposició i un tast de bolets i Arenys de Mar realitza un curs de micologia. Per donar a conèixer totes aquestes activitats i la tradició boletaire del Maresme, els organitzadors han dissenyat un opuscle on, a banda de ser una agenda d’actes i un directori de restaurants, també incorpora cinc receptes elaborades amb bolets.