La Biblioteca Pompeu Fabra celebra el 18è aniversari

Màrius Serra serà el protagonista de la celebració el 19 de novembre

  • Marta Gómez
  • Dimecres, 04 Novembre 2015 09:39

biblioteca pompeu fabra

La Biblioteca Pública Pompeu Fabra arriba a la majoria d’edat. Per a celebrar-ho l’equipament ha organitzat diferents activitats amb els usuaris i habituals lectors dels llibres de les seves prestatgeries. L’acte central de la celebració serà el 19 de novembre, a les 19h, al Teatre Monumental. En aquest acte el protagonista serà el periodista i escriptor Màrius Serra. Serra ha estat l’escollit pel Club de Lectura que organitza periòdicament el cicle de trobades amb escriptors ofert per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, que també inclou la biblioteca mataronina en qüestió.

L’acte de celebració s’emmarca també dins de l’Any de les Biblioteques, declarat pel Govern de la Generalitat, coincidint amb el primer centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques Populars que va posar en marxa la Mancomunitat de Catalunya. L’acte serà presentat per Màrius Serra i el periodista mataroní Pep Andreu.

Més activitats

Pels 18 anys també s’ha previst fer “L’hora del conte” especial el dimarts 17 de novembre amb “L’amic”, a càrrec de Pengim-penjam, i es començaran unes programacions de cinema infantil en català de cara al dissabte 21 amb “Els minions”. També hi haurà el 9è Mercat d’Intercanvi de punts de llibre el dissabte 28 de novembre.

Clubs de Lectura

Coincidint amb la celebració de l’aniversari, el Club del Llibre es torna a reunir al Maresme per sisena vegada, oferint la possibilitat que lectors i membres dels clubs de lectura de la comarca puguin conversar amb destacats escriptors del país.

Punt de llibre anual

Cada any la Biblioteca Pompeu Fabra edita un punt de llibre en commemoració del seu aniversari. Per a aquesta ocasió també n’hi haurà i serà elaborat per l’artista mataroní Josep M. Codina. Aquest nou punt de llibre, que per ser el 18è aniversari segur que serà molt demandat, es començarà a repartir a partir del 23 de novembre. La resta de punts de llibre seran exposats del 24 al 30 de novembre a la mateixa biblioteca.