Enlleura’t, entitat infantil i juvenil

Nascuda al 1997 l’entitat Enlleura’t ajuda al teixit associatiu del barri

  • Redacció
  • Dijous, 29 Octubre 2015 18:10

Ciutat 2014/2015, enlleura't

Enlleura’t és el gran referent de lleure infantil i juvenil del barri de La Llàntia. De fet, a la zona pràcticament no s’entén cap activitat lúdica sense que hi siguin ells al darrere. Formen part, sens dubte, del gran teixit associatiu del barri i són els principals responsables perquè nens, nenes, joves i famílies senceres, participin d’un conjunt d’activitats planificades anualment.

Amb molta energia van néixer l’any 1997 com a un esplai de dissabtes a la tarda. La seva evolució va passar, durant més de deu anys, per tirar endavant el casal i espai de joves del barri. Aquest fet els va fer créixer les arrels que avui ja sustenten tota l’entitat i, d’aquesta manera, van guanyar-se la confiança de famílies senceres i el respecte de tots els nens i nenes que participaven, i participen, activament de les seves activitats.
Un tret diferencial d’aquesta entitat és l’estret vincle amb l’Associació de Veïns de La Llàntia i amb l’Escola de Música de La Llàntia (ESMULL).

Els qui tiren endavant Enlleura’t creuen que és “essencial” estar vinculats plenament amb ells per seguir teixint el barri a nivell lúdic i cultural. Tant és així, que des d’Enlleura’t s’està ajudant a l’ESMULL a tirar endavant les seves actuacions i classes de música abans ells no es constitueixin com a entitat.

Des d’Enlleura’t, després de 18 anys, segueixen oferint l’esplai dels dissabtes per entretenir i fer jugar els més petits. També ofereixen un casal d’estiu a l’Escola de la Llàntia i organitzen tota la varietat d’activitats extraescolars de la mateixa escola i de l’Institut Puig i Cadafalch. Els dos centres educatius del barri doncs, estan coberts amb els serveis d’Enlleura’t que procuren que sempre tinguin una vessant divertida i educativa entre els més petits.

En aquests moments Enlleura’t s’ha popularitzat per la seva Associació Esportiva en la qual estan portant vuit equips de futbol sala, dos dels quals són equips femenins. La inclusió de l’esport creuen que també és fonamental pel desenvolupament dels nens, i Enlleura’t el fomenta perquè també les nenes tinguin els seus propis equips esportius.