167è aniversari del primer tren amb fira ferroviària inclosa

Estarà instal·lada a la Plaça Sta. Anna, i durarà tot el cap de setmana fins al proper dimecres, dia 28

  • Redacció// Foto: arxiu
  • Divendres, 23 Octubre 2015 00:00

Plaça Miquel Biada, placa

La primera línia de ferrocarril a la Península Ibèrica –que no a l’Estat Espanyol– va ser entre Mataró i Barcelona. D’aquest fet en fa 167 anys, quan per primera vegada va arribar el ferrocarril a la capital del Maresme. Tot recordant també el seu impulsor, Miquel Biada i Bunyol, la ciutat de Mataró recorda i ret homenatge aquest cap de setmana  a aquesta efemèride ferroviària. L’esquema d’actes al voltant de l’aniversari de l’arribada del ferrocarril repeteix any rere any els mateixos cànons i té en la Fira Ferroviària d’aquest cap de setmana a la Plaça de Santa Anna el seu epicentre.

Un altre aniversari, els 25 anys del Museu del Ferrocarril de Catalunya centrarà la conferència de Pilar Garcia, avui divendres, a Can Palauet. El Museu és a Vilanova i és on es conserva la primera locomotora que va fer el trajecte. Una ruta guiada i l’ofrena floral a Miquel Biada completen el programa.

El programa d’actes

Divendres 23 d’octubre a les 19.30h a Can Palauet
Conferència “ Els 25 anys del Museu del Ferrocarril de Catalunya, espai de resguard de La Mataró”. A càrrec de Pilar Garcia, directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya de Vilanova i La Geltrú.
 
Dissabte 24 i diumenge 25 d’octubre a la Plaça de Santa Anna.
XI Fira Ferroviària. Exposició i venda de tota mena d’objectes relacionats amb el tren, exposició de maquetes ferroviàries, circuit amb trenet, tallers i contes infantils.

Diumenge 25 d’octubre a les 11h des de l’Ajuntament.
Ruta “Miquel Biada, el primer ferrocarril”

Dimecres 28 d’octubre a les 13.30 h, a la plaça de Mquel Biada.
Ofrena floral al monument de Miquel Biada