Els lletrats del Col·legi d'Advocats notifiquen els retards en actuacions judicials via Whatsapp

L'experiment forma part d'una prova pilot que vol aconseguir dades fiables sobre disfuncions i retards

  • Redacció
  • Divendres, 16 Octubre 2015 10:48

Col·legi d'Advocats

El Col·legi d'Advocats de Mataró ha posat a disposició dels seus lletrats un servei de Whatsapp a través del qual podran notificar els retards en actuacions judicials. Així, la institució vol estudiar la magnitud de les incidències per poder abordar d'aquesta manera la situació amb mesures eficaces.

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, el Col·legi d'Advocats explica que ha posat en marxa una prova pilot mitjançant Whatsapp per conèixer el nombre de retards en actuacions judicials i els llocs on es produeixen. La mesura arriba després que alguns dels col·legiats presentessin queixes sobre aquests retards que afirmaven arriben a provocar "disfuncions en les agendes professionals i en el mateix mecanisme judicial". Per això, el col·legi vol conèixer de primera mà quina és la problemàtica real per buscar-hi una solució eficaç.

A partir d'ara, doncs, els lletrats disposen d'un número de mòbil al que poden enviar un missatge instantani indicant "el jutjat on es realitza l'actuació judicial,  el tipus d'assenyalament judicial així com el dia i l'hora fixats i l'hora real de l'inici de l'assenyalament".